Árpád
-2 °C
3 °C

Drámai csatában a Napoli nyerte az olasz Szuperkupát

2014.12.22. 21:20

A Napoli nyerte az Olasz Szuperkupát, miután 2-2 és hosszabbítás után, tizenegyesekkel legyőzte a Juventust.

Hatodszor rendezték Olaszországon kívü a kupadöntőt. Két amerikai és három kínai vendégszereplés után ezúttal Dohában, a Dzsasszim Bin Hamad Stadiumban játszott az olasz bajnok és kupagyőztes.

Megzavarhatta a sivatagi levegő a csapatokat, hiszen az első félidőben rengeteg védelmi hiba jellemezte a meccset. Vicces góllal szerzett vezetést a Juventus az 5. percben. Előbb Gargano fejelte ostobán hátrafelé a labdát, majd Koulibaly és Raúl Albiol ugrott egymásnak, előbbi fejéről a kilépő Carlos Tévez elő pattant a labda, aki Rafael kapust érintve lőtt a kapuba.

A gól után megzavarodott a Napoli, sokszor a labdakihozatal is gondot okozott. Aztán Marek Hamsík lőtt nagy kapufát, Buffon csak nézte. A félidő felénél megint Téveznek volt két nagy bombája, Rafael ezeket fogta, ahogy a másik oldalon Higuaín bombáját Buffon.

A második félidőben sokkal motiváltabb Napoli jött ki. Az 53. percben Callejón egy óriási Juve védelmi hiba után éppen csak mellé lőtt, hat perccel később Higuaín a kapufára emelt, a 67. percben viszont már semmi nem mentette meg a góltól a Juventust. Jonathan de Guzman emelt középre pontosan, Higuaín senkitől sem zavartatva fejelte be öt méterről.

Az egyenlítő gól után a csapatok inkább arra fordítottak nagyobb erőt, hogy újabb gólt ne kapjanak, és bár a játékrész második felében a Juve átvette az irányítást, hosszabbítás következett.

Ennek az első játékrészében Vidal és Llorente is gólt lőhetett volna a Napolinak, aztán Koulibaly mindent helyrehozott, Vidal 12 méteres lövését a gólvonalról vágta ki. A hosszabbítás 2. félidejének első percében aztán Tévez a másodikat is bevágta. Paul Pogba szenzációsan tartotta meg a labdát, Tévez pedig nagy csel után halálpontosan gurított a jobb alsóba. Aztán Higuaín lábában volt az egyenlítés, de Buffon a nyolcméteres lövést szenzációs bravúrral védte.

A végén még Bonucci majdnem összehozta azt, amit a Napoli-csatároknak nem sikerült, nem értették meg egymás Buffonnal, de ez a helyzet is kimaradt. A Juve megint megpróbált belassítani, de nem tudta kihúzni a meccset, Higuaín közelről betalpalta az egyenlítő gólt.

A 11-esek döntöttek végül, a Napoli bírta jobban idegekkel és története során másodszor, 1990 után megnyerte az Olasz Szuperkupát.

A 11-esek:

Jorginho lövését kivédte Buffon – Tévez a kapufára lőtte: Juventus-Napoli 0-0

Gulam a bal felsőbe vágta – Vidal a jobb sarokba vágta: Juventus-Napoli 1-1

Raúl Abiol is oda, ahova Vidal – Pogba is jobb oldalt választotta: Juventus-Napoli 2-2

Inler is nagyon bevágta – Marchisio sem rontott: Juventus-Napoli 3-3

Higuaín sem kegyelmezett – Morata sem hibázott: Juventus-Napoli 4-4

Gargano is becsapta Buffont – Bonucci nagy erővel vágta be: Juventus-Napoli 5-5

Mertens lövését kivédte Buffon – Chiellini is kihagyta: Juventus-Napoli 5-5

Callejón lövését is fogja Buffon – Pereyra még kaput sem talált: Juventus-Napoli 5-5

Koulibaly lövése a kapufáról pattan be – Padoin lövését Rafael kiütötte: Juventus-Napoli 6-5

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?