Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ilyen állapotban találkozik a görög futball a magyarral?

2014.12.23. 16:17

Görögországban régóta nem tapasztalt válságban van a futball. A magyarral azonos Eb-selejtezős csoportban lévő görögök tökutolsók, miután még Feröer is megverte őket Athénban, a nyáron szerződtetett Claudio Ranieritől elbúcsúztak, kapitány még nincs, de most már a helyi MLSZ, a görög labdarúgó-szövetség elnöke is lemondani kényszerült.

Az MTI szerint Jorgosz Szarrisz a NovaSport nevű rádióadónak azzal indokolta döntését, hogy megítélése szerint az állam beleavatkozott a szervezet belügyeibe, az amatőrfutballt viszont kevéssé támogatta.

A görög kormány azt szeretné, ha a következő választásnál változások lennének az EPO-nál: többek között az is kívánság, hogy ne a regionális szövetségek, hanem az összes egyesület szavazatai döntsenek.

A görög sajtó szerint ugyanakkor más okok vezethettek Szarrisz távozásához. December elején az athéni ügyészség vádat emelt 16 futballfunkcionárius ellen, akik a gyanú szerint bűnszövetkezetet alkotva mérkőzéseket manipuláltak és nagy nyereményeket vettek fel fogadásokból. A hírek szerint a vádlottak közül néhánynak köze lehet egy bíró megveréséhez és egy másik üzletének felrobbantásához is. Az érintettek nevét eddig hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, azt azonban tudni lehet, hogy négyen közülük az EPO alkalmazottai, kettő élvonalbeli klub elnöke, három pedig játékvezető.

A magyar válogatott március 29-én fogadja a görög válogatottat Eb-selejtezőn.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!