16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

A PSG kiröhögi a szabályokat, 100 millióért vennének csatárt

2014.12.24. 14:11

A svéd klasszis Zlatan Ibrahimovic leigazolása az elmúlt évek legnagyobb fogása volt a francia PSG-nél, gyártotta is rendesen a gólokat, de távozása után új korszak jöhet a klubnál. 

Nincs kizárva, hogy a csatár 2016-ban befejezi a futballt, úgyhogy a katari tulajdonosok már most készülnek, nagy költekezés várható. Nasszer al-Khelaifi szerint akár százmillió eurót is áldozhatnak, hogy megtalálják a tökéletes csatárt, és ebben az UEFA pénzügyi fair playre vonatkozó szabálya sem akadályozza meg őket.

A pénzügyi fair play miatt pont a PSG volt az egyik klub, amely büntetést kapott az UEFA-tól, a másik a szintén elképesztő pénzekből igazoló Manchester City volt. 

"Ibrahimovic után egy igazán nagy nevet fogunk igazolni. A pénzügyi fair play befagyasztja a klubok közötti anyagi rivalizálást, de ez pont segíthet nekünk. Úgy vélem, megengedhetünk magunknak egy 100 millió eurós igazolást, még ha drasztikusan csökkenteni is kell emiatt néhány futballistánk fizetését - nyilatkozta a klubelnök. 

Ibrahimovic 2016-ban befejezheti
Ibrahimovic 2016-ban befejezheti

A 33 éves svéd csatárnak a mostani idényben már heteket kellett kihagynia sérülés miatt, és a nyáron azt nyilatkozta, két év múlva már csak a tévében nézi majd a futballt, úgy érzi, két szezont tud elfogadható szinten futballozni.

A legnagyobb célja továbbra is a Bajnokok Ligája-győzelem, de ha 2016 nyarán olyan állapotban lesz, azt sem zárja ki, hogy részt vegyen a riói olimpián a svéd válogatott túlkoros játékosaként.   • Hírek
  • Bankszámla