Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A PSG kiröhögi a szabályokat, 100 millióért vennének csatárt

2014.12.24. 14:11

A svéd klasszis Zlatan Ibrahimovic leigazolása az elmúlt évek legnagyobb fogása volt a francia PSG-nél, gyártotta is rendesen a gólokat, de távozása után új korszak jöhet a klubnál. 

Nincs kizárva, hogy a csatár 2016-ban befejezi a futballt, úgyhogy a katari tulajdonosok már most készülnek, nagy költekezés várható. Nasszer al-Khelaifi szerint akár százmillió eurót is áldozhatnak, hogy megtalálják a tökéletes csatárt, és ebben az UEFA pénzügyi fair playre vonatkozó szabálya sem akadályozza meg őket.

A pénzügyi fair play miatt pont a PSG volt az egyik klub, amely büntetést kapott az UEFA-tól, a másik a szintén elképesztő pénzekből igazoló Manchester City volt. 

"Ibrahimovic után egy igazán nagy nevet fogunk igazolni. A pénzügyi fair play befagyasztja a klubok közötti anyagi rivalizálást, de ez pont segíthet nekünk. Úgy vélem, megengedhetünk magunknak egy 100 millió eurós igazolást, még ha drasztikusan csökkenteni is kell emiatt néhány futballistánk fizetését - nyilatkozta a klubelnök. 

Ibrahimovic 2016-ban befejezheti
Ibrahimovic 2016-ban befejezheti

A 33 éves svéd csatárnak a mostani idényben már heteket kellett kihagynia sérülés miatt, és a nyáron azt nyilatkozta, két év múlva már csak a tévében nézi majd a futballt, úgy érzi, két szezont tud elfogadható szinten futballozni.

A legnagyobb célja továbbra is a Bajnokok Ligája-győzelem, de ha 2016 nyarán olyan állapotban lesz, azt sem zárja ki, hogy részt vegyen a riói olimpián a svéd válogatott túlkoros játékosaként.