Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Most a bírónak is sokat köszönhet Van Gaal

2014.12.26. 18:33 Módosítva: 2014-12-26 18:34:48

Az angol futballbajnokság 18. fordulójában, a Boxing Day-en a Manchester United fogadta a Newcastle Unitedet (3-1). A Manchesternek nincs szerencséje sérültjeivel, az angol rekordösszegért igazolt Di María például megint megsérült, ennek ellenére a mérkőzés előtt Louis van Gaal magabiztosan nyilatkozott, és noha a harmadikok, az első Chelsea-től tíz pontra vannak, kijelentette, hogy számára a cél a bajnokság megnyerése.

A mérkőzést azonban a Newcastle kezdte jobban, Pérez kavargatott, de cseleibe belebonyolódott, majd erőszakosan labdát szerzett. Még szintén az elején, 0-0-nál büntetőhöz kellett volna jutnia a vendégcsapatnak, miután Jones és Mata között kibújó Sissokót az utóbbi buktatta. Nem volt szándékos, de a támadót ez érthetően nem nyugtatta meg.

A másik oldalon addig csak egy szép fejest jegyezhettünk fel, de a lesen lévő Rooney labdája amúgy még mellé is ment. Aztán a van Persie-Falcao-Rooney-hármas beindult, előbb ebben a sorrendben érve a labdához vezetést szereztek, amihez Falcao mentése is kellett, aki a kicsit hosszú labdát nem a kapura próbálta rászúrni, hanem pont laposan belőtte Rooney-nak.

A második gólnál is Falcao volt a kulcs, szerintem szabálytalanul labdát szerzett, nyújtott lábbal becsúszva a jobb oldalon az ellenfél térfelén, de innen indult az akció, Mata befelé indult, és szépen passzolt a középen üresen érkező Rooney-nak, aki tíz méterről jobbal a rövidbe belsőzött.

A második félidő a manchesteriek támadásaival folytatódott, aztán egy szép támadással gólt is szereztek, Rooney a középpályán vitte a labdát, majd nagy indítással Van Persie felé rúgott, aki a hosszúba fejelt.

Hasonlít a két gól

  • 94
    Még a mezek színe is más
  • 65
    Semmiképpen sem
  • 61
    Eléggé hasonlít

Hogy a támadás és a befejezés mennyire hasonlított a vb-n, Spanyolország ellen szerzett góljához, arról meggyőződhetnek ezen a linken, mind a két gólt megmutatjuk, a hasonlóságról pedig szavazzanak most.

A meccs végén Jones szabálytalankodott Colbackkel, a játékvezető befújta a büntetőt, amelynek úgy tűnt, jóvátétel az oka a meg nem adott büntetőért, Cissé pedig a bal felsőbe helyezett, De Gea hiába érezte az irányt, esélye sem volt.

3-1-es győzelmével a Manchester United ragad a szintén 3-1-re nyerő Manchester Cityre. A többi eredményt itt találja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?