Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Japán fél, mert bundával vádolják a szövetségi kapitányt

2014.12.27. 16:54

Javier Aguirre, a japán futballválogatott szövetségi kapitánya tagadja, hogy valaha is bundázott volna, írja az MTI. A mexikói edző neve a múlt héten került elő, mivel egy spanyol ügyészi vizsgálat szerint ő is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante-Zaragoza spanyol bajnoki eredményének befolyásolásában.

A meccset a szezon utolsó játéknapján rendezték, a Zaragoza idegenben 2-1-re győzött, így bent maradt az élvonalban, de a meccset vizsgáló ügyész arra jutott, hogy az eredményt manipulálták. A vád szerint erről 41-en tudtak, köztük az akkor a Zaragoza edzőjeként dolgozó Aguirre, valamint mindkét klub játékosai, illetve a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára.

„Tizenkét évig dolgoztam Spanyolországban és soha nem tettem semmi etikátlan dolgot" - mondta Aguirre, egyúttal azt kérte a japán válogatott szurkolóitól, hogy nyugodjanak meg, mert a csapatnak szüksége van a teljes támogatásra a közelgő Ázsia-bajnokságon. A japán szövetség a múlt héten reagált a hírekre, és megerősítette posztján a kapitányt.

A kontinensbajnokságot Japán címvédőként kezdi meg, első meccsét Palesztina ellen vívja majd január 12-én.