Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fehér kártya márpedig kell a futballba

2014.12.28. 12:02

Az UEFA-t vezető Michel Platini az ősszel már egyszer megpróbálkozott a fehér kártya ötletével, a tervei szerint ezzel a büntetéstípussal átmenetileg, mondjuk 5-10 percre ki lehetne állítani a játékosokat a futballmérkőzéseken. 

Platini felvetését akkor a FIFA egyből elutasította, de a francia sportvezetőnek ez nem vette el a kedvét a reformtól, egy dubaji sportkonferencián ismét előjött a dologgal. 

"A fehér kártya egy új kezdeményezés, ezzel a futballisták viselkedését tudnánk szankcionálni, például a színészkedést vagy a reklamálást. Ezeket senki nem tolerálja, aki szereti a futballt. Így azoknak a szurkolóknak is a kedvében járnánk, akik nem akarnak ilyeneket látni a pályán." - indokolt az UEFA-elnök. Szerinte egyébként a rögbiről példát lehetne venni, ott már létezik hasonló büntetés. 

A korábbi olasz játékvezetővel, Pierluigi Collinával együtt felvetette azt is, hogy a futballnak egyszerűbb, mindenki számára egyértelmű szabályokkal kellene rendelkeznie, ilyen például a lesszabály. Bár azt ő is belátta, hogy nem lenne könnyű egy mindenki számára megfelelő szabályváltoztatást hozni ezzel kapcsolatban.