Erzsébet
1 °C
4 °C

2016-ig nem igazolhat a Barcelona

2014.12.30. 10:41 Módosítva: 2014-12-30 13:00:53

Update: a Barcelona közleményben reagált

A FIFA korábban a hazai és nemzetközi átigazolásokból is egy évre kizárta a Barcelonát, mert a klub megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A büntetés végrehajtását felfüggesztették, mivel a Barca a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett.

A CAS azonban kedden reggel elutasította az FC Barcelona fellebbezését, és helyt adva a FIFA korábbi indoklásának, a katalán klubot kizárta a 2015-ös átigazolásokból. A tiltás a most januárban kezdődő téli és a nyári időszakra vonatkozik.

A testület megállapította, hogy a Barcelona megsértette a kiskorúak védelme érdekében hozott szabályokat, és a fiatalokra vonatkozó regisztrációs szabályokat, írja közleményében a CAS. A katalán klubnak ezen kívül meg kell fizetnie 375 ezer Eurót (116 millió forint).

A spanyol bajnokságban második helyén álló klub ezzel nehéz helyzetbe került.

Az FC Barcelona közleményben fejtette ki álláspontját a CAS döntésével kapcsolatban. Minden tiszteletük mellett nem értenek egyet az ítélettel, olvasható a klub honlapján.

A klub kifejtette, hogy egyetért azokkal a törekvésekkel, amelyek a fiatalkorúak szerződtetéseinek körülményeire vonatkoznak, ezért a klub élenjár és példát mutat a fiatal futballisták iskoláztatásában és fejlesztésében, több száz fiatalt neveltek már így ki, írják. Szerintük a hiba, amelyért elítélték őket még azelőtt korrigálva lett, hogy eljárást indítottak ellenük, és alapvetően a FIFA, a spanyol és a katalán klub szabályozási kérdéseinek különbözőségéből adódott. A klub szerint aránytalan a szankció, ezért vizsgálják annak lehetőségét, hogy miképpen szálljanak vele szembe, ebbe beleértik az esetleges fellebbezést is a svájci legfelsőbb bírósághoz.

Cikkünk kommentelhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?