Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klose egy lépésre az örökkévalóságtól

2014.06.22. 09:21
Egy kiscsapat majdnem a mennybe ment, de egy vébén úgy látszik, csak egy tündérmesének lehet happy end a vége. Gólrekord-beállítás és egy meg nem adott szabályos gól is akadt szombaton.

A Meglepetéscsapat a foci vb sava-borsa, az összetartó erő a kocsmákban, a semleges szurkoló utolsó mentsvára, a kiégett esztéták megmentője. Ha egyszer majd minden világbajnoki meccsen a papírforma érvényesül, az lesz a futball halála, onnantól lehet majd lehúzni a rolót. Iszonyú szerencsések vagyunk, hogy ezen a vb-n menten két Csipkerózsika-csapat is van, Costa Rica és Irán, bár utóbbi nem álmodik olyan merészet, mint a két világbajnokot is simán verő előbbi, ők csak az argentin válogatott ellen állták a sarat 91 percig. 

Majdnem összejött nekik a nemzeti hős stáuszt garantáló 0-0, de elég volt csak egyszer levegőhöz jutni Messit, egyszer lekésni az argentin zseni megindulásáról, egyszer nem két embert az útjába állítani, és máris kész volt a baj, elsült a százmillió dolláros bal láb és a csodaszámba menő iksz helyett maradt az ún. vállalható vereség, ami persze méretes faszság, elég volt csak az iráni játékosok arcára kiülő mérhetetlen csalódottságot megnézni a meccs után, úgy álltak szegények a kezdőkörben, mint Jancsika a karácsonyfa alatt, amikor az X-boxos dobozban egy sapkát talált.

Irán - Argentína 0-1

Gólszerző: Messi

Az irániaknak van még egy meccsük, amin azokkal a bosnyákokkal játszanak, akiket a bíró ejtett ki a világbajnokságról, egy olyan napon, amikor már azt hittük, nem kell a sportnyelven néha sípmesterként is emlegetett játékvezetőkről beszélni. Pedig lehet az argentin meccs kapcsán is, egy tizenegyest simán számon kérhet rajtuk az iráni válogatott, és egyszer egy támadásukat akasztotta meg a nagyon rosszul helyezkedő Milorad Mažić. A bosnyákok ennél sokkal rosszabbul jártak, lőttel egy tök szabályos gólt Nigéria ellen, de hiába, les miatt nem adták meg a találatot - ez volt tán a vb harmadik olyan gólja, ami ilyen okból nem számított. A bosnyákok így pont nélkül állnak a csoportban, és ha az utolsó fordulóban kikapnak Irántól is, kiejthetik Nigériát. 

Nigéria - Bosznia-Hercegovina 1-0

Gólszerző: Odemwingie

A nap játékosa egy 36 éves, lengyel származású német csatár, Miroslav Klose, aki a 2002-es világbajnokságon játszott először a Nationalelfben, és most, 12 évvel később már a 15. góljánál tart, amivel ugye beállította Ronaldo (nem Cé, az igazi) gólrekordját, és könnyen lehet, hogy szépen meg is előzi majd. A toplistán mellesleg már egy aktív játékos sincs, de olyan nevel szerepelnek rajta, mint Pelé, Kocsis Sándor, Gerd Müller vagy Klinsmann, és ezt a listát vezetheti majd Klose, ha az utolsó csoportmeccsen, vagy az egyenes kieséses szakaszban, esetleg a döntőben rúg még egy gólt. Ha teszem azt, minderre a döntőben kerül sor, és az ő góljával lenne világbajnok Németország, nincs az az isten, hogy a németek ne forgatnának egy filmet róla.

Németország - Ghána 2-2

Gólszerzők: Klose, Götze, ill. Asamoah Gyan, A. Ayew

A nap eseményeihez tartozik még az is, hogy az angol válogatott játékosai bocsánatot kértek a szurkolóktól, akikről szívbemarkolóan szomorú galériákat készített szinte minden online újság, és végre kiderült, miért akarta mindenáron lefejelni egymást  Benoit Assou-Ekoto és Benjamin Moukandjo, a kameruni válogatott két játékosa: mert Moukandjo nem passzolt Assou-Ekotónak, és ő emiatt berágott. A lelkesedést azért díjazzuk. A végére pedig megmutatjuk még egyszer a nap videóját, amivel az amerikaiak beharangozták a Ghána elleni meccsüket, mert Kiefer Sutherland volt a narrátora, akinek a jóisten is drámai meccsfelvezetésre teremtette a hangját.