Jácint
16 °C
31 °C

Senki nem örül úgy, mint a mexikói kapitány

2014.06.24. 09:19

A mexikói kapitány Miguel Herrarából minden érzelem kitört, amikor csapata megszerezte a horvátok ellen a második gólját. A továbbjutásról döntő mérkőzésen korábban nem kaptak meg egy tizenegyest, mindenki nagyon feszült volt.

Aztán amikor Guardado belőtte a második góljukat, leterítette egyik játékosát, Paul Aguilart, a földön hemperegve ölelgette, aztán kapusa, Guillermo Ochoa ugrott a nyakába. 

Mexikó a 82. percben megszerezte harmadik gólját is, Javier Hernandez fejelt közelről a horvát kapuba, ezzel bebiztosította a győzelmet, Herrera ezután is tombolt. Végül 3-1-re nyertek. 

Néhány napja az a fotó is bejárta a netet, amin csapatából többen pózolnak meccsük helyszínén, Herrera a háttérben trollkodott. 

A sokszor agyvérzésközeli állapotban tomboló edző mimikája és gesztusai már mémmé is váltak. Azt sem sok edző csinálja meg, hogy egy gól után több játékosával is hempereg egyet a füvőn. Herrera azonban ilyen. Vonza a nyilvánosságot, ha nem találják meg a kamerák, akkor maga tesz arról, hogy senki ne maradjon le róla. Twitterén lelkesen szelfizik és kommentel.

A mexikói válogatott csoportjából második helyen jutott tovább, a nyolcaddöntőben Hollandiával játszanak.

„Tisztán látszik, hogy a mi régiónk nagyon erős, mi is ugyanazt a bánásmódot érdemeljük, mint ami megadatik Dél-Amerikának és Európának. A CONCACAF (Észak- és Közép-amerikai Futballszövetség) nagyon jól dolgozott, négy csapat jutott ki a vb-re, és három a második körbe is tovább megy. Mindannyian több tiszteletet érdemlünk. Costa Rica nagyszerű volt és az USA is szilárd csapat" – nyilatkozta a meccs után a kapitány.