Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alexis az asszisztkirály: 5 gólt csinált zsinórban

2014.06.05. 11:14

Nagy formában megy a jövő héten kezdődő világbajnokságra a barcelonás Alexis Sanchez, a chilei támadó készítette elő csapata összes gólját az utóbbi két felkészülési mérkőzésen. 

A nagy sorozata még az Egyiptom ellen megnyert meccsen kezdődött múlt szombaton, amikor 0-2-es hátrányban voltak, a szélen nyargalt a labdával majd középre játszott Diaznak, aki bevágta a labdát. Az egyenlítő találatnál jó ütemben ugratta ki Vargast, de a leglátványosabb talán a harmadik volt, a félpályánál lerázta magáról a védőjét, majd ismét remekül hozta helyzetbe csatártársát. A meccset 3-2-re nyerték, mindhárom asszisztot Sanchez jegyezte. 

A sorozat csütörtök hajnalban, az északírek elleni barátságoson folytatódott. Már megint Vargasnak adott gólpasszt, hasonlóan, ahogy az előző meccsen, igaz a támadó ezúttal lesen volt, de a gólt megadták. A második gól előtt is másolta egyik asszisztját, amit Egyiptom ellen adott, a félpályánál lefordult emberéről, majd egy lapos indítással helyzetbe hozta Pinillát, ezzel nyertek 2-0-ra, újabb két Sanchez-gólpasszal. 

A chilei válogatott legutóbbi két mérkőzésén öt gólt rúgott, mind az öt gólnál a barcelonás Alexis Sanchez adta az asszisztot. A klubjában sem volt rossz idénye, tizenkilenc gólt és tizenegy gólpasszt jegyzett, valószínűleg még ennél is jobb számai lettek volna, ha több játéklehetőséget kap Tata Martinótól. AJuventus vinné a nyáron. 

A chileieknek nagyon nehéz dolguk lesz a világbajnokságon, a csoportban a legutóbb döntős két csapattal, Spanyolországgal és Hollandiával is játszanak, Ausztrália a harmadik ellenfelük.