Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2 nap után már mindenki a bírókkal üvölt

2014.06.14. 13:15

A világbajnokság az első két napján a bírók is főszereplők voltak, szinte az összes csoportmeccsre jutott egy-egy nagy játékvezetői hiba, ami miatt őrjöngtek a futballisták, az edzők.

A nyitómérkőzést vezető japán Nisimura Juicsi megadott egy tizenegyest a braziloknak, akik ezzel egyenlítettek, a jogosságról azóta is veszekednek, Modricék a meccsen nehezen viselték el a döntést, csoportosan üvöltöztek a japánnal. A horvátok szövetségi kapitánya, Niko Kovac szerint, ha valóban jogos volt a büntető, akkor nincs is értelme tovább futballozni. Számon kértek rajta egy meg nem adott horvát gólt is, ez azért már vitathatóbb volt. 

Pénteken a Mexikó-Kamerunon két szabályos gólt is elvett a kolumbiai Wilmar Roldan Mexikótól, mindkét esetben lest jelzett partjelzője, tévesen. A második meg nem adott találat után a közép-amerikaiak szövetségi kapitánya, Miguel Herrera annyira kiborult a bírókra, hogy Roldannak ki kellett mennie a pálya szélére megfegyelmezni, itt is ment az üvöltözés. Az 1-0-ra megnyert meccs után meg is jegyezte a kapitány, két gólt elraboltak tőlük, azzal az előnnyel nyugodtabb lett volna a mérkőzés. 

Aztán jött péntek este a holland-spanyol, ahol Diego Costa esett el az első félidő közepén, az olasz Rizzoli megette, és befújta a tizenegyest, a lassításon már azt lehetett látni, hogy a spanyolok honosított csatára lépett rá a holland Vlaarra. Sneijder ment oda az elsők között reklamálni. Nem sokkal később már Iker Casillas őrjöngött, úgy érezte, támadták az ötösön belül a második holland gól előtt. A vége 5-1-es megalázó vereség lett. A galériában láthatja, mennyi feszültség volt a pályákon az első két napon.