Benedek
-5 °C
5 °C

A Real retteg, Portugália fél: C. Ronaldo óriásit kockáztat a vb-n

2014.06.04. 10:31
A térde és a combja sincs rendben a szupersztárnak 12 nappal az első világbajnoki meccsük előtt.

A világbajnokságra készülő portugál válogatott stábja közölte, Cristiano Ronaldónak nincs minden rendben a bal térdével a világbajnokság előtt, viszont hangsúlyozták, várhatóan pályára léphet majd a világbajnokságon. Emellett combjában is húzódás van, de az a jóval kevésbé aggasztó térdének íngyulladása mellett.

10 nap után kedden először edzett a többiekkel a pályán, ám a többségtől külön, a többi sérülttel, Betóval és Meirelessel. A negyedik maródi, Pepe még tőlük is külön dolgozott.  

A klasszisnak több mérkőzést is ki kellett hagynia a szezon utolsó két hónapjában a combja miatt, a BL-döntőn teljesen befáslizva játszott, és már ott sem volt százszázalékos a térde sem – emiatt is játszott magához képest gyengén.

Cristiano Ronaldo állapotáról a válogatott csapattárs, Nani nyilatkozta azt, hogy egyik legjobbjuk jól van, minden rendben lesz, mire elkezdődik a vb. 

C, Meireles és Beto kedden - külön edzővel dolgoztak
C, Meireles és Beto kedden - külön edzővel dolgoztak

Viszont C klubjánál, a Real Madridnál már aggódnak, ha esetleg gond lehet a tornán, az hosszabb távon őket is érinti. Az elnök, Florentino Perez nyilatkozta a Marcának, hogy a Cristiano Ronaldóhoz hasonló játékosok úgyis játszani akarnak, ha nem tudnak. A Real attól fél, hogy sztárjuk súlyos, több hónapos sérülést kockáztat, annyira megterhelte a szezon. (Nem beszélve az összedrótozva lenyomott 120 percről a BL-döntőn.)

A portugálok szövetségi kapitánya, Paulo Bento mindenesetre kijelentette, egyetlen futballistájuk testi épségét sem teszik kockára a világbajnokságon. 

Cristiano Ronaldo nem lépett pályára a válogatott legutóbbi, Görögország elleni felkészülési mérkőzésén, múlt pénteken. A vb előtt még kétszer játszanak, szombaton Mexikóval, kedden Írországgal. Azt egyelőre nem tudni, a Real-sztárt bevetik-e, de meglepő lenne.

Portugáliának már a csoportban óriási szüksége lesz Cristiano Ronaldóra, a torna legnehezebb négyese az övék, Németországgal, Ghánával és az Egyesült Államokkal meccselnek.