Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Van Gaal: Aki nem iszik eleget, hallucinál

2014.06.29. 07:54 Módosítva: 2015-05-02 06:50:33

Hollandia hibátlan mérleggel – Spanyolország, Ausztrália és Chile legyőzésével - jutott a nyolcaddöntőbe, és Mexikó lesz az ellenfele vasárnap hattól.

Louis van Gaal szövetségi kapitány nem is feltétlenül az ellenfélről beszélt, hanem az időjárásról.

„Tavaly ezt a helyszínt is megnéztem ebben az időszakban. Ahhoz képest nincs is olyan meleg, mint akkor volt. De a 32 fok és a páratartalom így is meg fogja viselni mindkét csapatot. Nagyon remélem, hogy tudjuk pótolni az elveszített folyadékmennyiséget, és nemcsak az ivószünetekben. El tudják azt képzelni, mit jelent, ha valaki egy ilyen 90 perc alatt négy liter folyadékot veszít? Megmondom: hallucinál. Teszteltük, volt ilyen játékosom. A közvetlen felkészülésünk alatt is megpróbáltuk ezt a helyzetet előidézni, hogy ne érjen senkit váratlanul. Remélem, a FIFA nem fogja megakadályozni, hogy a vonal mellett a játékosaink frissítsék magukat a kisebb szünetekben. Minden kulacsunk tele lesz, az biztos” - jelentette ki.

Van Gaal arról is beszélt, hogy az Ajaxszal volt egyszer Mexikóban, itt is szerzett fontos tapasztalatokat, látta, futballistái milyen gyorsan kimerültek.

„Az atmoszférát, azt gondolom, már megszoktuk, hiszen egy világbajnokságon mindig vannak csapatok, akik nagyon sok nézőjük előtt játszhatnak” - összegzett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?