Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Ájultra rúgták, balhézott, hogy visszajöhessen

2014.06.20. 07:58

Az uruguayi válogatott 1-0-ra vezetett Anglia ellen csütörtök este, amikor a 64. percben egyik védője, Alvaro Pereira ájultan terült el a pályán. A csapattársak és a bírók is integettek, hogy jöjjön a segítség, közben próbálták a földön fekvőt ébresztgetni.

A lassításon már látni lehetett, Sterling térde találta el a hátvéd halántékát, ezért volt szükség az ápolásra. Pereirát sikerült letámogatni a pályáról, az uruguayi orvosi stáb rögtön jelezte, le kell cserélni a játékost, neki viszont esze ágában sem volt lejönni, meglökte a csapat orvosát, hogy eszükbe ne jusson lehozni őt. Végül addig erőszakoskodott, amíg sikerült kiharcolnia, hogy fent maradhasson. 

A bíró is visszaengedte, Pereira következő megmozdulása pedig már az volt, hogy felrúgta az egyik angolt. A hátralévő időben jól játszott, de sok sportágban nem engedték volna vissza az agyrázkódásveszély miatt, az uruguayi orvosi stábnak sem volt ideje, hogy rendesen felmérje az állapotát.

Az uruguayiak végül 2-1-re nyertek, mindkét góljukat Suarez szerezte, a győzelem után Pereira is elismerte, hülyeség volt folytatnia a játékot. „Őrültség volt, azóta már bocsánatot kértem az orvosunktól, az ő feladata, hogy vigyázzon ránk. Még szédültem, amikor visszamentem, a pillanat hevében azonban nem gondolkozik az ember". 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!