Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ájultra rúgták, balhézott, hogy visszajöhessen

2014.06.20. 07:58

Az uruguayi válogatott 1-0-ra vezetett Anglia ellen csütörtök este, amikor a 64. percben egyik védője, Alvaro Pereira ájultan terült el a pályán. A csapattársak és a bírók is integettek, hogy jöjjön a segítség, közben próbálták a földön fekvőt ébresztgetni.

A lassításon már látni lehetett, Sterling térde találta el a hátvéd halántékát, ezért volt szükség az ápolásra. Pereirát sikerült letámogatni a pályáról, az uruguayi orvosi stáb rögtön jelezte, le kell cserélni a játékost, neki viszont esze ágában sem volt lejönni, meglökte a csapat orvosát, hogy eszükbe ne jusson lehozni őt. Végül addig erőszakoskodott, amíg sikerült kiharcolnia, hogy fent maradhasson. 

A bíró is visszaengedte, Pereira következő megmozdulása pedig már az volt, hogy felrúgta az egyik angolt. A hátralévő időben jól játszott, de sok sportágban nem engedték volna vissza az agyrázkódásveszély miatt, az uruguayi orvosi stábnak sem volt ideje, hogy rendesen felmérje az állapotát.

Az uruguayiak végül 2-1-re nyertek, mindkét góljukat Suarez szerezte, a győzelem után Pereira is elismerte, hülyeség volt folytatnia a játékot. „Őrültség volt, azóta már bocsánatot kértem az orvosunktól, az ő feladata, hogy vigyázzon ránk. Még szédültem, amikor visszamentem, a pillanat hevében azonban nem gondolkozik az ember".