Judit
2 °C
7 °C

Tetű a földön rugdosta az ellenfél drukkerét, aztán Mexikó kapitánya lett

2014.06.24. 13:21

Köztudottan ellentmondásos személyiség Miguel Herrera, a mexikói futballválogatott szövetségi kapitánya, aki a csapata nagyszerű teljesítményét és világbajnoki továbbjutását úgy követte, hogy a partvonal mellett Pintér Attilát megszégyenítő módon üvöltözött, ugrált, gesztikulált.

Tavaly az egyik mexikói napilap internetes kiadása tíz pontban szedte össze, melyek az okok, amelyek miatt sokan szeretik, de leaglább annyian gyűlölik az egyszerűen csak Tetű becenévre hallgató Herrerát.

A nem túl hízelgő gúnynevet még játékoskorában érdemelhette ki, az akkor még kőkemény védő hírében álló, NDK-frizurás játékos. Tagja volt annak a mexikói válogatottnak, amely 1993-ban, a Copa América döntőjében kapott ki Argentínától és kirobbanthatatlan helye volt a 1994-es vb-csapatból is. Egészen az év áprilisáig, amikor Herrera valóban tetű módjára viselkedett.

Az Atlante futballistájaként, a León elleni meccs után készült nyilatkozni, amikor az ellenfél drukkerei közül valaki inzultálta. Herrera válaszként - szó szerint - megrúgdosta a drukkert, akit a mentők hosszú percekig ápoltak. Még bírósági is ügy is lett belőle, de aztán megúszta a nagyobbb büntetést.

A világbajnokság előtt azt nyilatkozta a FIFA honlapján, hogy az 1994-es vb-ért elégtételt érez, még most sem érti, hogy maradhatott ki a 20 évvel ezelőtti csapatból. Egy biztos, vehemenciájából semmit nem veszített az elmúlt két évtizedben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?