Árpád
-2 °C
3 °C

Van Gaal megint nőkkel motivál

2014.06.18. 14:07

Hollandia a spanyolok 5-1-es lemészárlásával startolt a világbajnokságon, ebből kiindulva aligha jelenthet gondot számára a B csoport második körében a túlélésre játszó Ausztrália.

A Chilétől 3-1-re kikapó ausztráloknak mindenképpen pontot kéne szerezniük ezen a meccsen, hogy a harmadik körben legalább a matematikai esélyük meglegyen a továbbjutásra.

Louis van Gaal holland kapitány azonban visszafogottan megy neki a meccsnek, nem szeretné, ha a most uralkodó euforikus hangulat kibillentené csapatát. „A földön kell maradnunk, nem veszíthetjük el a fejünket. Még nem jutottunk a következő körbe. Ausztrália sokkal agresszívebben fog játszani, mint bárki hinné. Van egy Tim Cahilljük, nincs szükségük arra, hogy beálljanak védekezni."

Van Gaal azért természetesen, ha nem is nagy különbséggel, de győzelemmel számol. Nincs sérültjük, de a felálláson valószínűleg változtatni fog, a spanyolok ellen működő 3-5-2-ről visszaáll a tradícionálisabb 4-3-3-ra. Már a spanyolok ellen is erre akart váltani, de Van Persie fejese után meggondolta magát.

A szigorú edző már azt is tudja, hogyan motiválja újra játékosait, ha egyszer már bejött a húzása. „Azt hiszem, újra beengedem a feleségeket és barátnőket a hotelünkbe. Ha a fiaim boldogok, akkor én is az leszek. Egész karrierem során mindig érdekelt a játékosaim pszichológiai állapota. Tudni akarom, hogy érzik magukat, hogyan befolyásolják őket az emberek és környezetük."

A hollandok és ausztrálok még sohasem játszottak egymással vb-mérkőzést, Ausztrália abban bízhat, hogy folytatja sormintáját, legutóbbi három meccsén nem kapott ki Hollandiától, sőt egyszer sikerült is legyőznie. A csodafegyverük tényleg a Van Gaal által is említett Cahill lehet, de a korábbi szövetségi kapitány Pim Verbeek szerint Ausztráliának nem sok esélye lesz gólt lőni, és a tapasztalatlan védelem sem fogja megállítani Van Persie-t és Robbent.

A mérkőzést 18 órától Porto Allegrében játsszák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?