Olivér
4 °C
8 °C

Blatter átment minden határon, tűnjön el

2014.06.11. 09:18

Az angol futballszövetség vezetője kiborult Sepp Blatter legutóbbi nyilatkozatán, amikor a FIFA-vezér azt mondta, a katari 2022-es vb elleni támadások rasszista eredetűek. Greg Dyke FA-elnök szerint ezek a megnyilvánulások elfogadhatatlanok, itt az ideje, hogy Blatter végre eltűnjön.

A katari világbajnokság rendezésével kapcsolatban két hete robbant ki az újabb botrány, az angol Sunday Times szerint egy katari sportvezető ötmillió dollárral vesztegetett meg afrikai futballvezetőket, hogy a katari pályázatot támogassák. A rendezők tagadnak, az ügyben hamarosan lezárul a FIFA-megbízott vizsgálata. 

„Blatter úr, többen is aggodalmunkat fejezzük ki a katari rendezéssel kapcsolatban tett nyilatkozata miatt, itt van az idő, hogy a FIFA végre felfogja az üzenetet, amit közvetítenek felé" - szólalt fel Dyke több UEFA-taggal együtt egy találkozón. Blatter az európai küldötteknek azt mondta, újra fogja jelöltetni magát az elnökválasztáson, mert csak ő képes visszaverni a FIFA-t ért támadásokat.

Michael van Praag, a hollandok futballvezetője is kikelt Blatter ellen, szerinte a FIFA-elnöknek be kellene tartania 2011-ben tett ígéretét, azaz ne induljon többé az elnöki címért. Van Praag szerint az elmúlt hét-nyolc évben az emberek a korrupcióval és vesztegetéssel azonosítják a FIFA-t, ezen változtatni kell. 

Az UEFA-tagok reakciójára Michel Platini elnök büszke volt, az viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy 2015 áprilisában nem indul el Blatter ellen, az európai szervezetnek addig kell egy erős jelöltet találnia. 

Blatter egyébként a FIFA-kongresszus megnyitóján nem beszélt a korrupcióról, ahogy arról sem, hogy ötödször is jelöltetné magát elnöknek. Inkább csupa jóról szólt, például Brazíliáról, a táncról, az embereket összekötő futballról és 400 millió nézőről (400 milliárdot említett a színpadon) és szurkolóról. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?