Judit
3 °C
7 °C

Az elejétől a végéig rémálom volt a vb

2014.06.30. 17:13
A ghánai válogatottnak már a csoportkörben véget ért a világbajnokság, de Kevin Prince Boatengnek már hamarabb, mert a szövetségi kapitány kirakta a keretből. Boateng a Bildnek mondta el, mennyire amatőr módon állt a ghánai szövetség a vb-hez.

„A rémálom volt az első naptól az utolsóig. Soha nem gondoltam, hogy ilyen rosszul meg lehet szervezni a egy világbajnokság felkészülését. A szállodák, az utazások, minden amatőr volt."

Boateng elmondta, hogy az amszterdami edzőtáborból két csoportban mentek Miamiba. Az egyik csoport Atlantán, a másik New Yorkon keresztül. Boatengék kilenc órát ültek a repülőtéren, összesen 19 órát utaztak.

A ghánai játékosokra aztán Miamiból is 12 órás repülőút várt, de a szövetség a turistaosztályra vett nekik jegyeket, ahol képtelenek voltak rendesen kinyújtani a lábukat. Boatengnek ez azért is fájt, mert az elnök közben két gyermekével és feleségével az első osztályon utazott. Ekkor még nem volt vége a rémálomnak, Boateng csomagja elveszett egy egyik reptéren, így egy napig futballcipője sem volt.

Az Egyesült Államok elleni meccsre készülve a hotelszobán is kiakadt, állítása szerint minden nyirkos volt, a szoba beázott, és leginkább egy úszómedencéhez hasonlított. Boateng szerint nem az volt a fő probléma, hogy nem kapták meg idejében a prémiumokat, hanem a vébét megelőző hónap szervezési hiányosságai rombolták le a morált. „A pénz volt a legkisebb probléma. Tiszta katasztrófa volt minden, az edzéslehetőségek, a szállás. Csak arra lennék kíváncsi, hová folyt az erre szánt pénz."

Boateng a szövetségi kapitány Kwesi Appiah-t egyáltalán nem tartja jó edzőnek, szerinte még taktikája sincs, de elfogadta, hogy tisztelnie kell a döntéseit. Azért meglepődött, hogy nem tették be Egyesült Államok ellen. „Folyton hozzám beszélt mint egyik vezető játékoshoz, abszolút élveztem a bizalmát."

Boatengék csak egyszer bojkottálták az edzést, de a csapat már szét volt esve, mindenki a saját bajával volt elfoglalva. Boateng tagadja, hogy rátámadott volna a szövetségi kapitányra, de szemtől szembe megmondta neki és a szövetség elnökének, hogy hazudtak, hiába ígértek a jobb körülményeket, nem teremtették meg nekik. A játékos úgy véli, eltiltását is ezért kapta, nem azért, mert összeszólalkoztak az edzésen, ahol szerinte Appiah is minősíthetetlenül viselkedett vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?