Friderika
13 °C
29 °C

CR: csak 100 százalékon vagyok, ez kevés

2014.06.16. 09:05

Bármennyire csapatsportról beszélünk, a portugálok vb-szereplése tulajdonképpen egy emberen, Cristiano Ronaldón múlik.

A friss BL-győztes szélső nélkül elveszett volt a keret a felkészülés alatt, a görögök ellen egy ötlettelen 0-0, majd Mexikó ellen egy utolsó másodperces góllal kicsikart 1-0 volt az eredményük. Aztán Írország ellen Ronaldo már 65 percet kapott. Gólja, sem gólpassza nem volt, mégsem aggódtak társai, mikor lecserélték, már 3-0-ra vezettek (a vége 5-1 lett).

Éppen ezért kísérik akkora figyelemmel, hogy a csoportban akár sorsdöntő jelentőséggel bíró, Németország elleni mérkőzésen milyen formában lesz CR, aki pár napja még 20 percet bírt csak az edzésen és egy hatalmas kötéssel a térdén vonult le a pálya szélére.

„Szeretnék 110 százalékon lenni, de csak 100 százalékon vagyok most, de ennyi is elég lehet, hogy segítsek a válogatottnak” - mondta a csapatkapitány. „Azért vagyok itt, hogy segítsek, hiszek benne, hogy el tudom dönteni a mérkőzést, de egy játékos még nem a csapat, nem cipelhetem egyedül a válogatottat.”

„Attól, hogy nálunk játszik a világ legjobb játékosa, még nem mi leszünk a vb esélyesei. Ezt már a csapatnak is elmondtam. Volt, hogy a világ legjobbjai nálunk játszottak, de mi még csak ki sem jutottunk a vb-re” - utalt Paulo Bento szövetségi kapitány például az 1998-as vb-re, ahova Figo, Rui Costa, Paulo Sousa, Fernando Couto, Sergio Conceicao, Jorge Costa és Vitor Baia csapata nem tudta kiharcolni a kijutást.

A portugálok hétfőn délután 6-kor kezdik meg a vb-t Németország ellen, a csoportjukban még Ghána és az Egyesült Államok szerepel. Kövesse a közvetítést az Indexen.