Árpád
-2 °C
4 °C

CR: csak 100 százalékon vagyok, ez kevés

2014.06.16. 09:05

Bármennyire csapatsportról beszélünk, a portugálok vb-szereplése tulajdonképpen egy emberen, Cristiano Ronaldón múlik.

A friss BL-győztes szélső nélkül elveszett volt a keret a felkészülés alatt, a görögök ellen egy ötlettelen 0-0, majd Mexikó ellen egy utolsó másodperces góllal kicsikart 1-0 volt az eredményük. Aztán Írország ellen Ronaldo már 65 percet kapott. Gólja, sem gólpassza nem volt, mégsem aggódtak társai, mikor lecserélték, már 3-0-ra vezettek (a vége 5-1 lett).

Éppen ezért kísérik akkora figyelemmel, hogy a csoportban akár sorsdöntő jelentőséggel bíró, Németország elleni mérkőzésen milyen formában lesz CR, aki pár napja még 20 percet bírt csak az edzésen és egy hatalmas kötéssel a térdén vonult le a pálya szélére.

„Szeretnék 110 százalékon lenni, de csak 100 százalékon vagyok most, de ennyi is elég lehet, hogy segítsek a válogatottnak” - mondta a csapatkapitány. „Azért vagyok itt, hogy segítsek, hiszek benne, hogy el tudom dönteni a mérkőzést, de egy játékos még nem a csapat, nem cipelhetem egyedül a válogatottat.”

„Attól, hogy nálunk játszik a világ legjobb játékosa, még nem mi leszünk a vb esélyesei. Ezt már a csapatnak is elmondtam. Volt, hogy a világ legjobbjai nálunk játszottak, de mi még csak ki sem jutottunk a vb-re” - utalt Paulo Bento szövetségi kapitány például az 1998-as vb-re, ahova Figo, Rui Costa, Paulo Sousa, Fernando Couto, Sergio Conceicao, Jorge Costa és Vitor Baia csapata nem tudta kiharcolni a kijutást.

A portugálok hétfőn délután 6-kor kezdik meg a vb-t Németország ellen, a csoportjukban még Ghána és az Egyesült Államok szerepel. Kövesse a közvetítést az Indexen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?