Ábrahám
17 °C
29 °C

Déja vu: Neymar mindkét gólját másolta

2014.06.13. 12:31

Neymar duplával kezdte a világbajnokságot, távolról és büntetőből rúgott gólt a nyitómeccsen Horvátországnak - de a brazil támadó góljait mintha már láttuk volna, ráadásul mindkettőt. Szintén vilagbajnokságon, mindkettőt braziltól, egyaránt 1998-ból.

Neymar az elsőnél középen kapta meg a labdát, finom mozdulattal átvette, majd ballal kilőtte a bal alsót, úgy, hogy a labda a kapufáról pattant be.

Ugyanilyet lőtt 16 éve Dániának Rivaldo, ő a kapufát ugyan nem találta el, de a labda szintén a bal alsóra gurult, laposan.Természetesen Rivaldo is ballal rúgta.

Ugyanilyen déja vu a büntető is, az elvégzése mindenképp: Brazília-Hollandia, Emerson. Efféle sasszézós nekifutást csak nagyon ritkán látni, akkor is braziloktól.

Pontosan, messzire a labda mögé állnak, majd balra szökellnek, és jobbal lőnek. Neymar nem helyezte most eléggé, viszont elég erősen lőtte, Emerson anno simán betette középre az elmozduló van der Sarnak.

Ismerős lehet a harmadik gól is, Oscartól a kivitelezés teljesen olyan, mint Romarióé 20 évvel ezelőtt, amikor az 1994-es vb svéd-brazil csoportmeccsen talált be.

Kilépett a védők között, aztán félig spiccel letolta a sarokba, a különbség, hogy Oscar most a jobb alsóba, Romario akkor a bal alsóba.