Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drogbáék nagyon sok pénzt kereshetnek

2014.06.24. 17:45
Csak Kolumbia várhatja nyugodtan a világbajnokság C csoportjának zárófordulóját. A dél-amerikai válogatott már továbblépett, ugyanakkor Elefántcsontpartnak, Japánnak és Görögországnak is maradt még egy sansza a kedd esti meccseken.

Talán Japán van a legszerencsésebb helyeztben, hiszen éppen az első, és vélhetően a meccsen már tartalékoló Kolumbiát kellene legyőznie, de még ez sem biztosan elég. Ha Elefántcsontpart veri a görögöket, az afrikai csapat lesz a második továbbjutó.

„Mindig a következő feladatra koncentrálunk, most Japán következik. Nehéz meccs lesz, de javulni akarunk és győzni" – ígérte Cristian Zapata, a kolumbiaiak belső védője, utalva ezzel arra a feltevésre, hogy csapata rápihen-e majd erre a meccsre. Japánnak meg azzal kell szembenéznie, hogy az eddigi két meccsén nem hogy nem győzte le Kolumbiát, de még gólt sem tudott szerezni.

Japán talán szerencsés, Elefántcsontpart ugyanakkor a legkedvezőbb helyzetben van. A pontszámot tekintve a három ponttal álló Didier Drogbáék az eddig visszafogottan teljesítő görögök ellen esélyesnek számítanak. Már csak azért is, mert a brazíliai vb-n még egyetlen görög gólt sem lehetett feljegyezni.

„Kolumbia ellen nem érdemeltünk vereséget, ám most már csak a görögökkel szabad foglalkoznunk. Le kell győznünk őket, mert így juthatunk a következő körbe" – mondta Sabri Lamouchi, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya, aki azt is jelezte, hogy nem tervez változtatást az eddigi kezdőcsapatához képest. A szakember Yaya és Kolo Touréra is számíthat, akik úgy döntöttek, testvérük múlt heti halála ellenére a válogatottal maradnak.

Története legjobb szereplését érheti el az afrikai válogatott, korábbi két vb-jén a csoportkörből sem jutott tovább. A vezetőség megérezvén a lehetőséget, a legegyszerűbb eszközökkel próbálja a csapatot még jobb teljesítményre sarkallni: duplájára emelte a pérmiumot, ha összejön a nyolcaddöntő.

Azért a görögök is bizakodóak, annak ellenére, hogy mindössze egy ponttal, mínusz hármas gólaránnyal állnak a négyes utolsó helyén.

„A japánok elleni meccs minden nehézsége ellenére egyértelműen javulóban van a játékunk, mindenki szeme előtt az a cél lebeg, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe" - mondta Kosztasz Kacuranisz, a görögök 35 éves csapatkapitánya, aki kiállítása miatt nem játszhat a sorsdöntő meccsen.

A C csoport két meccsét magyar idő szerint este tíztől követheti online az Indexen.