Gusztáv
3 °C
7 °C

Elegem van, hagyjanak már Ronaldóval

2014.06.21. 15:47

A Cristiano Ronaldo körüli hisztéria már a portugál válogatott játékosait is kezdi megviselni, miután a napokban olyan hírek jöttek a válogatott edzőtáborából, hogy a klasszis a karrierjét is kockáztatja, ha pályára lép az Egyesült Államok ellen vasárnap este. 

A térdével van probléma, a hét elején az edzést is félbe kellett hagynia, a legutóbbi hír, hogy péntek délután bekötözött térddel edzett, a tréning után pedig jegelni kellett a lábát. A portugálok sajtótájékoztatóján Helder Postigát kérdezték csapattársa állapotáról, akinek ez már sok volt. 

„Annyi kérdést megválaszoltam már vele kapcsolatban, minden nap Cristiano Ronaldóról beszélünk. Elegem van, képzeljék el, ő mennyire unhatja már ezt. Ha képes velünk edzeni, az azt jelenti, hogy valószínűleg jó állapotban van. Minden nap velünk készült."

A támadó arról is beszélt, a pénteki edzés után tíz játékos is jegelte magát, ez teljesen megszokott az edzések után, három zsáknyi jeget használtak el.  „A jegelésben nincs semmi különös, a foglalkozások után bevett szokás. Jó lenne, ha helyén kezelnék a dolgot" - fakadt ki a portugál.

Hasonlót mondott Miguel Veloso is, amikor Ronaldóról kérdezték. „Nem vagyok orvos, de nekem egészségesnek tűnik". 

Az első mérkőzésén a németektől 4-0-s vereséget szenvedő portugál válogatott vasárnap éjjel játszik az Egyesült Államokkal, ha ott kikapnak, akkor a tornájuknak is vége lehet. A fél védelem hiányozni fog, Pepe eltiltás, Coentrao pedig sérülés miatt, és a kapus Rui Patricio, valamint a támadó Hugo Almeida sincs jól, Cristiano Ronaldo állapotáról pedig semmi biztosat nem tudni, de valószínűleg játszani fog, kérdés, mennyit bír majd.  

A portugálok csoportjában szombat este rendezik a Németország-Ghána-mérkőzést, attól is függ, mennyire kell majd megnyomniuk az Egyesült Államok elleni találkozójukat.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!