Jusztina
3 °C
16 °C

Ha ez 11-es, többet nem kell futballozni

2014.06.13. 11:27

A horvátok dühösek a játékvezető miatt, a 3-1-re nyerő brazilok boldogok a világbajnokság nyitómérkőzése után. A japán Nisimura Juicsi 1-1-nél, a 71. percben erősen vitatható 11-est ítélt a javukra: Dejan Lovren hozzáért Fredhez, aki ettől látványosan elesett.

Niko Kovac, a horvátok szövetségi kapitánya nekiment Nisimurának, ha ez így folytatódik tovább, akkor a vb átcsap cirkuszba, a büntető nevetséges volt. „Ha ez 11-es volt, akkor többet nem kell futballozni. Általában nem kritizálom a játékvezetőket, de ez szégyenteljes volt. Elvette tőlünk a meccset. Az egész világ láthatta, hogy mekkorát hibázott" - fogalmazott Kovac.

Lovren elmondta: ilyen ítélet után nyugodtan oda lehetne előre adni az aranyérmet a braziloknak. „Persze, dühös vagyok. Sírni tudnék, de mit tudok csinálni? Aki látta a meccset, tudja, hogy nem kell magyarázkodnunk" - tette hozzá a hátvéd.

Vedran Corluka azt is kifogásolta, hogy a japán bíró nem beszélt angolul, és senki nem értette, mit akar mondani a játékosoknak. „Ilyet még nem láttam, hogy egy játékvezető nem tud angolul... A 11-es pedig kétségbeejtő volt. Ettől változott meg a meccs. Gratulálok a braziloknak, de úgy gondolom, nem szolgáltak rá a győzelemre."

A két gólt szerzett Neymar érthetően boldog volt: „Az egész csapat érdeme a győzelem. A korán bekapott öngól ellenére nyugodtak maradtunk, ezért tudtunk fordítani."

Luiz Felipe Scolari, a hazaiak szövetségi kapitánya eleinte nem kívánta kommentálni sem a játékvezetőt, sem kollegájának nyilatkozatát. „Csak annyit tennék hozzá, hogy Brazília ötszörös világbajnok, és az öt aranyérem megszerzésekor nem kapott semmilyen külső segítséget."  Később közölte, a játékvezető büntetőnek látta az esetet, és ő egyetért vele.

A brazilok egyhuzamban kilencedszer nyerték meg első vb-meccsüket, továbbá folytatódott az a sorozat is, hogy a hivatalos vb-nyitómeccseken a hazai csapat még veretlen, írja az MTI.