Árpád
-2 °C
4 °C

Haldoklik az 1-0 a vb-n

2014.06.20. 12:55

Péntek délután hattól Olaszország Costa Ricával a brazíliai világbajnokság huszonnegyedik meccsét játssza. Csütörtökig tehát az összes, 62 meccs harmadát már lejátszották.

Az eddigi 23 találkozón mindössze egyszer volt 1-0, Mexikó ennyire verte Kamerunt, jóllehet három szabályos gólt ért el, ám a kolumbiai Roldán játékvezető ebből kettőt nem adott meg. Mindkétszer a partjelzője vitte tévútra.

Négy éve a torna ezen szakaszában már öt 1-0 volt, nyolc éve pedig hat. 2002-ben négy 1-0-át, 1998-ban ötöt jegyezhettünk fel.

Az idei slágereredmény egyébként a 2-1, ami részben magyarázat arra is, miért van több gól, mint az előző világbajnokságokon.

A nyolc 2-1-ből három fordítással született meg – Elefántcsontpart, Svájc és Belgium nyert hátrányból -, háromszor egyenlítés után jött a győztes gól – Uruguay, Olaszország verte így Angliát, az USA Ghanát-, így értelemszerűen kettő úgy, hogy csak szépítésre futotta az egyik csapat erejéből. Bosznia nem tudott egyenlíteni Argentína, Elefántcsontpart pedig Kolumbia ellen.

A nyolc 2-1-es meccsen az utolsó tíz percben hat gól is született, ami azt jelzi, nem elégedtek meg a csapatok a békés döntetlennel, hajtottak a végsőkig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?