Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Haldoklik az 1-0 a vb-n

2014.06.20. 12:55

Péntek délután hattól Olaszország Costa Ricával a brazíliai világbajnokság huszonnegyedik meccsét játssza. Csütörtökig tehát az összes, 62 meccs harmadát már lejátszották.

Az eddigi 23 találkozón mindössze egyszer volt 1-0, Mexikó ennyire verte Kamerunt, jóllehet három szabályos gólt ért el, ám a kolumbiai Roldán játékvezető ebből kettőt nem adott meg. Mindkétszer a partjelzője vitte tévútra.

Négy éve a torna ezen szakaszában már öt 1-0 volt, nyolc éve pedig hat. 2002-ben négy 1-0-át, 1998-ban ötöt jegyezhettünk fel.

Az idei slágereredmény egyébként a 2-1, ami részben magyarázat arra is, miért van több gól, mint az előző világbajnokságokon.

A nyolc 2-1-ből három fordítással született meg – Elefántcsontpart, Svájc és Belgium nyert hátrányból -, háromszor egyenlítés után jött a győztes gól – Uruguay, Olaszország verte így Angliát, az USA Ghanát-, így értelemszerűen kettő úgy, hogy csak szépítésre futotta az egyik csapat erejéből. Bosznia nem tudott egyenlíteni Argentína, Elefántcsontpart pedig Kolumbia ellen.

A nyolc 2-1-es meccsen az utolsó tíz percben hat gól is született, ami azt jelzi, nem elégedtek meg a csapatok a békés döntetlennel, hajtottak a végsőkig.