Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

7 ok, amiért a németek nyerik a vb-döntőt

2014.07.12. 09:26

A brazilok 7-1-es legyőzése után a német sajtó a szokottnál is jobban belelkesült, a Bild hét okot szedett elő, amiért nem lehet más a győztes vasárnap a Maracanában, csak Németország.

1, A 7-1-es kiütés az egész világra óriási befolyással és hatással volt. „Mindenki, aki látta ezt a meccset, érezhette: nem játszottunk teljes erőbedobással, mégis ekkora lett a különbség a végére. Ezzel a sebeséggel egyetlen más csapat sem képes játszani” - mondta Franz Beckenbauer a játékosként és edzőként is világbajnok legenda. Az utolsó német győzelemnél ő ült a kispadon.

2, 17 meccse veretlen a válogatott, 2013 júniusában kaptak ki, az USA 4-3-ra verte őket, Neuer hatalmas hibájából kaptak egy gólt.

3, A 17 jelenlegi vb-gólt nyolc játékos lőtte, ez a megoszlás egyedülálló a mezőnyben. A legutóbbi vb-n 16 gólt lőttek a németek, azon is nyolc játékos osztozott.

4, Igazi győztes típusok. A 2013-as BL-döntőben szerepelt Neuer, Boateng, Lahm, Kroos, Schweinsteiger, Kroos, Müller. Az idei fináléban pedig a realos Khedira állt a győztes oldalon. 2012 óta ők nem veszítettek fontos meccset, az akkori vereségük egyébként az olaszok ellen jött az Eb-elődöntőben.

5, Négy vb-elődöntő már önmagában világrekord. A nyolcadik vb-döntő szintén világcsúcs. Brazília és Olaszország is 24 évet várt a harmadik arany után a negyedikre, és Németország 1990 óta, épp 24 éve várja a következő aranyat.

6, A spanyolok gyors kiesésével a világbajnokság utáni frissített hivatalos FIFA-világranglistán is Németország lesz az első, és ehhez igazán illik egy vb-cím.

7, A brazil közönség szimpátiája mellett a világét is élvezi a német válogatott - itt kell visszautalni az egyes pontra -, nemcsak azért, mert Argentína, az ősi ellenfél a rivális. A brazilok nagyon szeretnék, ha legalább annyit elmondhatnának: a későbbi győztestől kaptak volna ki.