Szilárda
-4 °C
2 °C

Hodgson: Még sosem játszottunk ilyen jól

2014.06.15. 14:51

A D csoport szombat éjszakai rangadóját 2-1-re nyerték az olaszok Anglia ellen, a meccs után mindkét szövetségi kapitány elégedett volt.

Cesare Prandelli szerint beváltak a taktikai húzásai, az volt az elsődleges cél, hogy uralják a középpályát. „Nincsenek olyan erős és gyors futballistáink mint az angoloknak, viszont nagyon technikás játékosainkkal ügyesen tartottuk a labdát" - mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a cserék is folytatni tudták az addigi játékot. - „Nehéz mérkőzés volt, de kontrol alatt tudtuk tartani a középpályát."

Nagyon figyelniük kellett arra, hogy az ellenfél ne tudjon kontrázni, és ezt a feladatot is jól megoldották. Prandelli őrültségnek nevezte, hogy a nagy melegben és hatalmas páratartalomban nem volt ivószünet.

Roy Hodgson, az angolok szakvezetője szintén csak dicsérni tudta labdarúgóit, fáj a vereség, ám szerinte emelt fővel tudnak készülni a következő feladatokra. „Játékosaim mindent kiadtak magukból. Csapatként a mostani volt a legjobb teljesítmény kapitányságom alatt. Nagyon jó érzés tudni, hogy sok olyan labdarúgó áll a rendelkezésemre, akikkel a jövőben még jobbak lehetünk."

„A mai eredmény már nem számít, mindenképpen le kell győznünk Uruguayt, és azt hiszem, erre képesek vagyunk" - tekintett a jövőbe Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!