Piroska
3 °C
3 °C

Németország: Igen, ez a mi vb-nk lesz

2014.06.17. 11:23

Németország 4-0-ra verte Portugáliát a G csoport első mérkőzésén, a Bild címlapján mindössze ennyit írt a nagy győzelem után: "Müller!"

"Micsoda kezdet" - lelkendezett a lap, akárcsak a Der Spiegel, amely szerint "briliánsan kezdte a világbajnokságot" a válogatott, írja az MTI.

Angela Merkel és a német szövetségi kapitány számolják a gólokat
Angela Merkel és a német szövetségi kapitány számolják a gólokat
Fotó: Dylan Martinez / Reuters

A beszámolók középpontjába a mesterhármast elérő Thomas Müller került, akiről a Bild azt írta, fesztelenül játszik, már nyolc vb-gólnál tart, mivel négy éve öttel holtversenyben gólkirály volt.

A Kicker szerint "egész Németország négy éve várta ezt a mérkőzést", mármint az újabb vb-rajtot, a Frankfurter Allgemeine Zeitung "szinte tökéletesnek" nevezte a csapat játékát. Utóbbi szerint "még a legoptimistábbak sem mertek ilyen rajtról álmodni", amelyen a "ragyogó" Thomas Müller "mindenki fölé nőtt".

A Der Spiegel emlékeztetett arra, a német válogatott nem nyűgözött le senkit a felkészülés során, "a kezdőrúgás után azonban Löw csapata rögtön topfavoritként futballozott". A Bild máris messzire tekint, amikor úgy összegez: "igen, ez a mi világbajnokságunk lesz".

Müllernek is tetszett a meccs. „Nagyszerű dolog háromszor is betalálni egy vb-nyitányon, ráadásul egy ilyen ellenféllel szemben. Jól szálltunk be a meccsbe, hamar elhúztunk két góllal, és amikor 3-0-s előnyre tettünk szert, gyakorlatilag vége is volt a mérkőzésnek".

A szövetségi kapitány, Joachim Löw is őt dícsérte: „Unortodox játékos, akiről én, mint edző sosem tudom, mit fog csinálni. Ebből eredően az ellenfelek számára is teljesen kiszámíthatatlan, csak az jár a fejében, hogy gólt szerezzen". Löw szerint csapata nagyon jól végrehajtotta a kidolgozott játéktervet, uralta a középpályát és gyors akciókat vezetett.

„A meccsnek az első 45 percben vége lett. Németország birtokolta a labdát és megleptek minket ellentámadásaikkal" - értékelt a portugálok szövetségi kapitánya, Paulo Bento, aki hozzátette, a 4-0-s vereségben nagy szerepe volt, hogy Németország rendkívül hatákonyan élt lehetőségeivel. „Nem voltak annyival jobbak, mint azt az eredmény mutatja, mi sajnos több buta hibát elkövettünk, messze nem játszottunk úgy, ahogy azt vártuk magunktól".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!