A tiki-taka halott

2014.06.19. 10:39

Szinte természetes, hogy a világ összes nagy lapja címlapján hozta a világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését, hogy a címvédő spanyol válogatott már a második fordulóban kiesett. A Marca a címlapján a pályáról csalódottan leballagó Iniestával illusztrálja a helyzetet, a felirat csak ennyi: Vége.

El País: Spanyolország a Titanic. A spanyoloknak, akik mindig kivívták a tiszteletet, rettenetes véget ért a mese, a világ csalódott bennük. Chile ellen sem sikerült felrázni őket, odajutottak mint a súlytalan Ausztrália. 

A francia LEquipe címe szerint Spanyolország elvesztette a koronáját. A cikkben a 2002-es Franciaországhoz és a 2010-es Olaszországhoz hasonlítják a fiaskót, amikor a címvédő kiesett a csoportkörből. Szerintük sem Piqué, sem Xavi Martinez nem váltotta be a reményeket. A német Bild is nagy bukásról ír, és levonja a következtetést,  a tiki-taka halott.

Az olasz Gazzetta dello Sport szerint katasztrófa, ami a spanyolokkal történt, és egy nagy korszak véget ért. Könnycseppet ejtünk a spanyol csapatért, ami mindent megnyert, írja a lap. Hollandia és Chile leckét adott, a spanyol korszak már történelem, ideje új korszakot nyitni, fogalmaz a cikk.

A Daily Mail szerint azok maradtak a csapatban, akiknek nem kellett volna, Casillas nyakába varrja a két gólt is, amit a chileiek lőttek, szerintük Del Bosquénak távoznia kell, visszaút nincs. Odáig mennek, hogy feltételezik, a tiki-taka csupán annyit jelentett, hogy 11 nagyszerű játékos játszott együtt.

A Guardian szerint a spanyolok elveszettek, lassúak és pontatlanok voltak. Egyedül Iniesta nem vesztette el a fejét, de körülötte mindenki igen.

A chilei La Tercera viszont áradozott: Chile Brazília vörös szíve, a Maracaná nem átkozott, hanem Chile mennybemenetelének a helyszíne. Chile ott van a legjobb 16 között, most harcolni fog, hogy elkerülje Brazíliát. Lehetetlen megmondani, hogy meddig jutnak, de egy nap egy másik vörös csapat fogja dominálni a világfutballt, írják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM