Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Ilyen izgalmasnak kell lennie egy angol-olasznak

2014.06.15. 02:20
A D csoport szuperrangadóján Anglia nagyon belekezdett, de az olaszok rutinosan szétzilálták Rooney-ékat és 2-1-re nyertek.

Az olasz válogatottnak kezdődött rosszabbul a világbajnoki első mérkőzése, mint kiderült, a legbiztosabb poszton, a kapuban nem tud majd Buffon állni, kifordult a bokája, helyette Sirigu állt be. Az angolok mintha erre építettek volna, a mérkőzés első negyedórájában többször is távoli bombákkal tették próbára a PSG kapusát.

A meccs embere: Andrea Pirlo

A fogadóirodáknál az angolok a nyolcadik, az olaszok a kilencedik legesélyesebbek a vb megnyerésére, ami nem túl biztató egyikőjüknek sem, ráadásul a mérkőzést Manausban, a dzsungel közepén rendezték. Aki kényelmes, öreguras meccsre számított, csalódnia kellett, az olaszok és az angolok is mintha már a meccs legelején el akarták volna dönteni.

A 4. percben például a többség gólt kiáltott, miután Sterling 23 méterről lőtt az oldalhálóba, aztán Welbeck is erős labdát küldött a kapu felé. A másik oldalon is volt távoli próbálkozás, de Hart védett.

A huszadik perc után kissé visszavettek a csapatok, de helyzet így is akadt, a 23. percben Balotelli nagyon kis helyen fordult rá a kapura, és lőtt 25-ről iszonyatos erővel, de nem találta el a kaput. Két perccel később Welbeck adott be, az olaszok szerencséjére Barzagli bele tudott érni, különben érkezett mögötte Sturridge középen.

A 35. percben jött el az első gól, egy szögletvariációból. Az olaszok kis szöglet után laposan gurítottak középre, 20 méterre a kaputól Pirlo átlépte, erre senki nem számított, így mögötte teljesen szabadon kapta Marchisio, aki egyet állított rajta és 23-ról laposan kilőtte a hosszút, megvolt a vezetés az olaszoknak. 

Alig telt el két perc, az angolok egyenlítettek, Rooney a bal szélről ívelte a hosszúra a labdát, Sturridge nagyon jól érkezett, és öt méterről bevágta a lemaradó védője mellett. A gólörömbe fura módon az angolok erőnléti edzője sérült bele.

A hosszabbításban még Balotellinek volt egy gyönyörű emelése, Hartot lecselezte, de a 16-os szélére sodródott, felnézett, és megpróbálta beemelni, a visszafutó Jagielka viszont ki tudta fejelni a gólba tartó labdát.

2. félidő

A szünet után ismét az angolok voltak a kezdeményezőbbek, távolról próbálták Sirigut meglepni, de Sturridge lövését hárította az olasz kapus.

Statisztika:

  • Labdabirtoklás: 48-52
  • Kapuralövés: 18-12
  • Szöglet: 9-2
  • Les: 1-7
  • Szabálytalanság: 8-12
  • Sárgalap: 1-0
  • Passzok: 544-679

Az ötvenedik percben viszont Balotellinek bejött. A jobb szélen Candreva megetette a védőt, visszacselezett a bal lábára és átívelte a hosszúra, ahol a Milan támadója két méterről védhetetlen fejessel szerzett az olaszoknak ismét vezetést.

A gól után az angolok felpörögtek, többször veszélyesen lőttek, előbb Rooney, majd megint Sturridge próbálkozott, de nem találtak kaput. Aztán ismét Rooney következett, visszacselezett, jobbal a rövidet akarta, de ismét csak mellé ment a lövés.

Az olaszok közben Balotelli és Candreva révén veszélyeztettek. Amit láttunk, az sokkal izgalmasabb volt, mint amire számítani lehetett ettől a két csapattól a vb első meccsén. És még nem volt vége, az olaszok olykor hat védővel állították meg a rohamokat, és kontrákat indítottak, Immobile például a végén kiléphetett volna, de elszórakozta a helyzetet.

A meccs legvégén Pirlo rúghatott szabadot 25-ről, a labda elképesztő s-kanyart csinált és hatalmasat csattant a felső kapufán.

A vége 2-1 maradt, amivel az olaszok a második helyen várják a 2. fordulót az első Costa Rica ellen a jövő pénteken. Az angolok a 3. helyen, nagy csatát vívnak majd a 4. Uruguayjal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!