Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Japán-görög 0-0: bárcsak mindketten kiesnének

2014.06.20. 01:58
A világbajnokság egyik legrosszabb meccsén egy közepes, ötlettelen japán csapat játszott egy gyenge, még ötlettelenebb, emberhátrányban csak védekező göröggel. A 0-0-val Kolumbia az utolsó fordulótól függetlenül továbbjutott.

Két pont nélküli csapat játszotta a C csoport második körének zárómeccsét, Japánt Elefántcsontpart győzte le 2-1-re, a görögöket Kolumbia 3-0-ra. Az ezen a meccsen vesztes csapatnak már csak matematikai esélye maradt volna, egy döntetlen inkább talán a görögöknek lehetett jó, az utolsó körben Elefántcsontpart legyőzésével továbbmehetnek, míg Japán valószínűleg nem tudja legyőzni a bombaerős Kolumbiát.

A két válogatott eddigi egyetlen egymás elleni meccsét 2005-ben, a Konföderációs Kupán játszotta, akkor Japán 1-0-ra nyert. A görög taktika jó tíz éve változatlan, a masszív védelemre épül, és előrevágott labdából vagy pontrúgásból összehozott góllal eredményesek, a japánok pezsgőfürdőben gyűjtöttek erőt a meccsre.

A japánok egymást hergelve, felpörögve jöttek ki a pályára, az első pár perc és az első helyzet is az övék volt, de Haszebe lövése elakadt a blokkban. Az első 10 percben 70-30 volt a javukra  a labdabirtoklás, ötször annyit passzoltak, még kétszer jutottak el a görög kapuig, de Honda és Okazaki is rontott az utolsó pillanatban. A 19. percben Oszako lőtt, Karnezisz vetődve fogta.

Japán uralta a meccset, de nem volt élvezhető a játék, a mélyen védekező görögök csak a kontrákban bíztak. A japánok nem tudták megtörni őket, járatták a labdát, mint egy kézilabdameccsen.

A 29. percben Honda csavart rá 24 méterről egy szabadrúgást, a léc alá tartó labdát Kamezisz kitenyerelte. A 38. percben tizen maradtak a görögök: Kacuranisz, a csapatkapitány egy rossz becsúszás miatt megkapta a második sárgáját. Két percre rá mégis a görögök lőhettek volna gólt, de Toroszidisz lövését Kavasima szögletre tolta.

Második félidő

Nem javultak a csapatok, a görögök durvultak, reklamáltak, Japánnak nem volt elképzelése, hogy mi legyen, a csapat nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, komoly helyzet egyik kapunál sem alakult ki. Az 57. percben beállt a MU-játékos Kagava is.

A görögök három perc alatt négy szögletet rúghattak, az egyikből Gekasz kapura tudott fejelni. Nem volt értelmes akció a pályán, egyre gyötrelmesebb volt nézni az elméletileg sorsdöntő meccset.

A 68. percben Okubo hagyta ki a meccs ziccerét, Kagava ívelt Ucsida elé, aki középre tette, Okubo az ötös sarkáról a lelátóra bombázta a labdát. A 71. percben Papasztatopulosz ügyetlenkedett a saját ötösén, a berobbanó Ucsida megelőzte, de nem találta el a kaput. A görögök két négysoros vonalban védekeztek, csak pillanatokra volt náluk a labda.

A 90. percben Endo lőtt rá 25 méterről egy szabadrúgást, Karnezisz kiütötte. Maradt a 0-0, ezzel mindkét csapat 1-1 ponttal áll, a csoportot a 6 pontos és már továbbjutott Kolumbia vezeti a 3 pontos Elefántcsontpart előtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!