Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Japán-görög 0-0: bárcsak mindketten kiesnének

2014.06.20. 01:58
A világbajnokság egyik legrosszabb meccsén egy közepes, ötlettelen japán csapat játszott egy gyenge, még ötlettelenebb, emberhátrányban csak védekező göröggel. A 0-0-val Kolumbia az utolsó fordulótól függetlenül továbbjutott.

Két pont nélküli csapat játszotta a C csoport második körének zárómeccsét, Japánt Elefántcsontpart győzte le 2-1-re, a görögöket Kolumbia 3-0-ra. Az ezen a meccsen vesztes csapatnak már csak matematikai esélye maradt volna, egy döntetlen inkább talán a görögöknek lehetett jó, az utolsó körben Elefántcsontpart legyőzésével továbbmehetnek, míg Japán valószínűleg nem tudja legyőzni a bombaerős Kolumbiát.

A két válogatott eddigi egyetlen egymás elleni meccsét 2005-ben, a Konföderációs Kupán játszotta, akkor Japán 1-0-ra nyert. A görög taktika jó tíz éve változatlan, a masszív védelemre épül, és előrevágott labdából vagy pontrúgásból összehozott góllal eredményesek, a japánok pezsgőfürdőben gyűjtöttek erőt a meccsre.

A japánok egymást hergelve, felpörögve jöttek ki a pályára, az első pár perc és az első helyzet is az övék volt, de Haszebe lövése elakadt a blokkban. Az első 10 percben 70-30 volt a javukra  a labdabirtoklás, ötször annyit passzoltak, még kétszer jutottak el a görög kapuig, de Honda és Okazaki is rontott az utolsó pillanatban. A 19. percben Oszako lőtt, Karnezisz vetődve fogta.

Japán uralta a meccset, de nem volt élvezhető a játék, a mélyen védekező görögök csak a kontrákban bíztak. A japánok nem tudták megtörni őket, járatták a labdát, mint egy kézilabdameccsen.

A 29. percben Honda csavart rá 24 méterről egy szabadrúgást, a léc alá tartó labdát Kamezisz kitenyerelte. A 38. percben tizen maradtak a görögök: Kacuranisz, a csapatkapitány egy rossz becsúszás miatt megkapta a második sárgáját. Két percre rá mégis a görögök lőhettek volna gólt, de Toroszidisz lövését Kavasima szögletre tolta.

Második félidő

Nem javultak a csapatok, a görögök durvultak, reklamáltak, Japánnak nem volt elképzelése, hogy mi legyen, a csapat nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, komoly helyzet egyik kapunál sem alakult ki. Az 57. percben beállt a MU-játékos Kagava is.

A görögök három perc alatt négy szögletet rúghattak, az egyikből Gekasz kapura tudott fejelni. Nem volt értelmes akció a pályán, egyre gyötrelmesebb volt nézni az elméletileg sorsdöntő meccset.

A 68. percben Okubo hagyta ki a meccs ziccerét, Kagava ívelt Ucsida elé, aki középre tette, Okubo az ötös sarkáról a lelátóra bombázta a labdát. A 71. percben Papasztatopulosz ügyetlenkedett a saját ötösén, a berobbanó Ucsida megelőzte, de nem találta el a kaput. A görögök két négysoros vonalban védekeztek, csak pillanatokra volt náluk a labda.

A 90. percben Endo lőtt rá 25 méterről egy szabadrúgást, Karnezisz kiütötte. Maradt a 0-0, ezzel mindkét csapat 1-1 ponttal áll, a csoportot a 6 pontos és már továbbjutott Kolumbia vezeti a 3 pontos Elefántcsontpart előtt.