Viola
-5 °C
-2 °C

Jacuzziban lazuló japán harcosok mennek neki az egymással balhézó görögöknek

2014.06.19. 18:46

A fuball-világbajnokság C csoportjában csütörtökön a két nullapontos csapat megküzd egymással. Japánnak és Görögországnak is nagyon kell a pont, amelyikük nem szerez, az szinte biztos kieső.

A súlyosabb vereségből Görögországnak kéne felállnia, az első meccsen Kolumbia 3-0-val rohant át Fernando Santos csapatán, amelyik a négy évvel ezelőtti vb-n némi szerencsével összehozta a továbbjutást. Hogy ez most is összejöjjön, a harcias, folyamatos letámadást és támadófutballt ígérő Japánoktól kéne legalább egy pontot összekaparniuk.

A görög taktika jó tíz éve változatlan, a masszív védelemre épül, és előrevágott labdából vagy pontrúgásból összehozott góllal, gólokkal még a győzelem is összejöhet nekik. Ha Mitroglu vagy Szamarasz jó napot fog ki, bármelyik védelmen átjásszák magukat egy kontrából.

„Görögországot mindig is szívós és kompakt játék határozta meg, erre alapozzák a sikerüket. Nagyon jól ellenállnak a támadásoknak, ezért minden adódó lehetőségünket ki kell majd használni" – mondta Alberto Zaccheroni, a japánok szövetségi kapitánya.

Várhatóan a görögöknek így is nekiesnek a japánok, és a legtöbbet most is a középpályás Kagava Sindzsitól várják, aki nemrég elismerte, hogy komoly mentális problémákkal küzd, nem tud olyan szinten futballozni, mint ahogy a Manchester Unitedben ment neki egykor.

De talán a jacuzzizás őt is rendbe hozta, merthogy a japánok pezsgőfürdőben gyűjtöttek erőt a görögök ellen. „Az egyik nap néhányan a jacuzziban beszélgettünk arról, hogy játszottunk, és nevettünk is azon, hogy érezzük magunkat. Arról beszéltünk, milyen hulladékok voltunk, de ezt most már el kell felednünk. Szerencsé nevetve fejeztük be. Fontos, hogy összeszedtük magunkat. Nem hanyagolhatod el azokat a dolgokat, amelyen negatív hangulatba hozzák a csapatot" – mondta a csatár Okubo Josito.

A görögöknél korántsem ilyen egységes a csapat, Georgiosz Cavellasz és Giannisz Maniatisz összebalhézott az edzésen, mert utóbbi nem volt megelégedve a kapott keresztlabdákkal. Maniatisz annyira felhúzta magát, hogy elviharzott az edzésről és foglalt is magának repülőjegyet hazafelé. Santos edző állítása szerint azonban már megoldotta a problémát, mindkét játékossal elbeszélgetett, és szerinte nem lesz már több feszültség.

A kezdőcsapatot az első vb-meccs góltalansága miatt azonban muszáj lesz kicsit átalakítania. Dmitrisz Szalpingidisz helyett Joannisz Fetfacidisz kezdhet a jobb szélen, míg csatárként Theofanisz Gekasz helyett Kosztasz Mitroglu próbálkozhat az első perctől kezdve.

A két csapat korábban csak egyszer játszott egymással, a 2005-ös Konföderációs Kupán Japán nyert 1-0-ra. Mostani meccsüket magyar idő szerint péntek 0 órától játsszák Natalban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!