Judit
2 °C
7 °C

Eto'óék nem indultak el Brazíliába a vb-re

2014.06.08. 12:34

Nem szálltak fel a Brazíliába tartó különgépre a kameruni válogatott játékosai, akik továbbra sem tudtak megegyezni a helyi szövetséggel a világbajnokságon nyerhető prémium összegéről, ezért maradtak otthon - írja a L'Equipe.

A válogatott már május végén is sztrájkolt - ezt rövid időre megszakították, hogy lejátsszák a Németország elleni felkészülési meccset június elsején, majd hat nappal később Moldova ellen is kiálltak, ám a lefújás után egyből tüntetésbe kezdtek.

A szombati meccsen a játékosok megtagadták, hogy a miniszterelnök előtt felvonják a nemzeti zászlót, ezzel jelezve tiltakozásukat a szerintük túl alacsony bónusz ellen, és képesek akár az utolsó pillanatig is kivárni az utazással.

12 éve, a Japán és Dél-Korea által közösen rendezett vb előtt hasonló fordult elő a kameruni csapattal, ám akkor végül sikerült megegyezniük a szövetséggel, de a kései indulás meglátszott a játékukon, és nem jutottak tovább a csoportjukból.

A hasonló esetek nem ritkák az afrikai válogatottaknál, ahol általában az a játékosok fő problémája, hogy a helyi szövetségek kapják meg a bónuszt a FIFA-tól, ám hozzájuk csak annak töredéke jut el, ezért azt szeretnék elérni, hogy a prémiumot egyből a válogatott tagjai kapják a FIFA-tól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?