Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezdő lesz a Fradi-védő Argentína ellen

2014.06.15. 09:37

Vasárnap éjszaka bemutatkozik a világbajnokság egyetlen olyan futballistája, aki a magyar bajnokságban keresi a kenyerét. A bosnyák Muhamed Besics, a Ferencváros futballistája a várható kezdőcsapatban szerepel, számára talán szokatlan poszton, a támadó középpálya jobb oldalán számít rá Szafet Szuszics kapitány az argentinok ellen.

A bosnyák válogatott szombat éjszaka, a meccs időpontjában edzett a meccs helyszínén, a Maracana Stadionban, ami után kiderült, hogy a védelmet Szalihovics sérülése miatt némileg át kell alakítani. Kérdés, hogy a hátvéd kisebb sérülése a meccs időpontjára helyre jön-e, ez befolyásolhatja Besics szereplését is.

Ha nem játszik, akkor a Fradi-védő a Pjanics, Hajrovics, Miszimovics középpályás sor mögött, védekező szerepkörben kap helyet, és Lionel Messit és Sergio Agüerót kell megállítania. Ha Szalihovics felépül, akkor Besicsre a középpálya jobb oldalán számít Szuszics. Ebben az esetben Besics és Lulics lesz a két szélső, ahogy a kapitány fogalmazott, a támadó középpályás.

A bosnyák edzés utáni sajtótájékoztatón Szuszics az argentin válogatott erősségéről, illetve a Boszniát sújtó árvízekről is beszélt, kiemelte, hogy csapatát mélyen megérintette a természeti katasztrófa, de nem befolyásolja az előkészületeket.

„Öröm volt még csak edzésen is pályára lépni a Maracanában, a világ egyik legjobb csapatával játszunk, de biztosíthatom önöket, a játékosaim a tudásuk legjavát fogják adni. Valószínüleg változni fog a felállásunk, két középpályással és három támadóval fogunk játszani, mert győzni szeretnénk" – mosolygott Szuszics az újságírókra.

A várható kezdők:

Argentína: Romero - Campagnaro, F. Fernández, Garay - Zabaleta, Mascherano, Rojo - M. Rodíríguez, Di María - Agüero, Messi.

Bosznia: Begovics - Mujdzsa, Szpahics, Kolasinac, Szalihovics - Pjanics, Hajrovics, Miszimovics - Besics, Lulics - Dzeko.

A találkozó hétfőn 0 órakor kezdődik, az Indexen élő, szöveges online közvetítés lesz.