Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kolumbia ünnepel, de csak egy halott van

2014.06.29. 07:37

Kolumbia 2-0-ra legyőzte Uruguayt, ezzel először jutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságokon. Bogotában tömegek ünnepelték a történelmi győzelmet, egy 25 éves nőt egy eltévedt golyó ölt meg.

A kolumbiai főváros Bosa nevű kerületének önkormányzata szerint a nőt kórházba szállították miután megsebesült, de ott elhunyt. Bogotá polgármestere, Gustavo Petro felszólította a város lakóit, hogy békében ünnepeljenek, írja az MTI.

A dél-amerikai ország fővárosában - csakúgy mint Kolumbia más városaiban és térségeiben - szombaton egész nap alkoholtilalom volt érvényben, és az embereknek tilos volt fegyvert viselniük, nehogy erőszakba torkolljon a világbajnoki ünneplés.

Amikor a kolumbiai válogatott június 14-én először pályára lépett a tornán, kilenc ember halt meg Bogotában, ami miatt a városvezetés több intézkedést is hozott a többi mérkőzések napján tartott ünnepségekre. Ezek egyike volt az alkoholtilalom. Sok helyen kijárási tilalmat rendeltek el a kiskorúak számára.

A kolumbiai válogatott továbbra is százszázalékos, James Rodriguez vezeti a góllövőlistát. A negyeddöntőben, jövő pénteken a házigazda Brazíliával találkozik a csapat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!