Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Klinsmann nem hívja fel Löwöt az ikszért

2014.06.23. 08:25

A 95. percben szerzett góljával és az Egyesült Államokkal játszott 2-2-vel életben maradtak Portugália továbbjutási esélyei a világbajnokságon. Ehhez az utolsó körben meg kell verniük Ghánát, miközben az USA–Németország nem lehet döntetlen.

„Játszanunk kell, és megpróbálni a legjobbunkat adni. Elismerem, nem a legjobbak az esélyeink, de még vannak" – mondta Paulo Bento.

Nem kerülhette el a kérdést, mi van akkor, ha németek és az amerikaiak a legkényelmesebb megoldást választják, és döntetleneznek. Jürgen Klinsmann és Joachim Löw évekig együtt dolgozott, ha akarják, biztosan meg tudják beszélni az eredményt. „Tíz edzőként és 15 játékosként eltöltött év alatt sosem gyanakodtam a kollégáimra. Megpróbálnak majd nyerni, és ugyanezt tesszük mi is Ghána ellen, ez a kötelességünk" – nyilatkozta a portugál kapitány.

Klinsmann is arról beszélt, hogy sportszerűek lesznek a 3. fordulóban: „Jogi és én is tesszük a dolgunkat. Az én feladatom az, hogy mindent megtegyek a 16 közé kerülésért. Ez nem a baráti telefonhívások ideje, ez üzlet."

A portugál edző a meccs után egyetlen játékosáról sem volt hajlandó külön beszélni, így Cristiano Ronaldo gyenge teljesítményéről sem tett említést. „A 90 perc alatt nem úgy tűnt, hogy fizikai problémái lennének. Bármi is történt meccs közben, globálisan kell elemezni, nem akarok beszélni egyéni teljesítményekről beszélni, mert nem azon múlt. Mindenki szomorú, ahogy én is. Ha valakit kritizálni szeretnének, kritizáljanak engem, én vagyok felelős az egész csapatért."

„Volt lehetőségünk több gólt rúgni, és akkor megoldottuk volna a meccset. A második félidőben azonban megváltozott a játék, elvesztettük az irányítást. Mindkét csapatnak hasonló stratégiája volt, inkább védekező, nagyon erős középpályával" – mondta Bento, aki a klímára is panaszkodott, a második félidőben már megszenvedték a hőséget játékosai.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!