Árpád
-2 °C
4 °C

Futballőrült drogcsempészt fogtak Rióban

2014.06.17. 18:58

Letartóztattak egy körözött mexikói drogcsempészt Rio de Janeiróban, akinek már jegye is volt a keddi Brazília–Mexikó-csoportmeccsre. Éppen Fortalezába akart repülni, írja a Reuters.

Jose Diaz Barajas a vádak szerint metamfetamint csempészett az Egyesült Államokba, és az Interpol is körözést adott ki ellen. Ez alapján tartóztatták le a brazil rendőrök, akik egyelőre még nem adták ki a csempészt az USA-nak.

„Feltűnésmentesen viselkedett és valódi dokumentumokkal akart belépni az országba, azt gondolta, senki sem keresi. De mi már tudtuk, hogy jegyeket vett a mérkőzésre" – nyilatkozta Luiz Cravo Dorea a szövetségi rendőrség főnöke.

Dorea elmondta, hogy azóta figyeltették ügynökökkel Diaz Barajast, mióta június 11-én átlépte a határt Paraguaynál, de eddig nem tartóztatták le, mert tudni akarták, akar-e droggal kereskedni Brazíliában. Pár nap után azonban biztossá vált, feleségével és két gyerekével csak a meccsek érkeztek az országba.  „Letartóztathattuk volna a stadionnál is, de olcsóbb volt Rio de Janeiróban megtenni ezt." 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?