Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Lézer vakította el a potyázó orosz kapust

2014.06.27. 08:06

Oroszország utolsó csoportmeccsén 1-1-et játszott Algériával, így nem jutott a legjobb 16 közé. Az algériai gól a rosszul kimozduló orosz kapusnak is köszönhető volt. Fabio Capello szövetségi kapitány állítja, Igor Akinfejevet a lézerező nézők vakították el, ezért szedte be a gólt.

Az a mérkőzés közvetítésében is jól látszott, hogy a 60. percben az algériai szöglet előtt Akinfejev mezén és arcán zöld színű lézerfényt tűnt fel, a játékvezető azonban erre nem reagált. „Nyerhettünk volna, de szerencsétlenségünkre, megadtak ellenünk egy gólt. Nem volt sípszó. Mikor korábban kérdeztek a bíráskodásról, akkor hallgattam, de most beszélhetünk róla. A kapusunkat tíz másodpercig elvakították egy lézerceruzával. Fotó- és videobizonyíték is van rá. Olyan tények, amelyekkel nem lehet vitatkozni. A kapus szemén is látszott, aztán elvétette a labdát. Nem keresek kifogásokat az életben, ha rosszul játszunk, megmondom, de Akinfejevet elvakították, mindenki láthatta" – mondta Capello.

Az orosz kapitány szerint nem követtek el nagy hibákat, míg a másik oldalon két nagy helyzetben is bravúrral védett a kapus. Capello nem gondol a 2012-es Európa-bajnokság után megismétlődött kudarc miatt a lemondásra, a 2018-as oroszországi vb-n is szeretné vezetni a válogatottat.

A Dél-Korea elleni is potyázó Akinfejev nem keresett mentséget maga számára, és nem is érzi úgy, hogy csak ő felelős a döntetlenért és a kiesésért, szerinte minden vereség megérdemelt.

„A játékvezető jelzett a lézerezőknek, de semmi sem változott, továbbra is villogtattak. Algéria kemény, nagyszerű csapat, sok kiváló helyzete volt, főleg az első félidőben. Ha hibákról akarunk beszélni, akkor mindenkiről kell, de ha csak a kapust akarják leírni, az sem érdekel" – mondta Akinfejev.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?