István, Vajk
17 °C
34 °C

A halállépcső világosban is ijesztő

2014.06.18. 10:52

A világbajnokságon eddig egyetlen valóban telt házas meccs volt, az Argentina–Bosznia-Hercegovinán mind a 74 738 ülőhelyet elfoglalták a FIFA szerint. A tömeg terelésével azonban befelé és kifelé is gondok vannak. 

A vasárnapi meccs után egy sokkoló videó is megjelent arról, hogy egy ideiglenes, ijesztően imbolygó lépcsőn közelítették meg a stadiont szurkolók ezrei. A leginkább építkezések állványzatához hasonlító tákolmány, egy már nappali fényben készült fotó alapján sem tűnik erős teherhordó szerkezetnek, de ha még el is bírja a rajta járó szurkolókat, a korlát egyáltalán nem biztonságos.

A helyzet azóta sem javult, kedden több szurkoló is arról számolt be, hogy a lépcsőket egyenetlen falapok helyettesítik, de már azok egy része is törött, ha rájuk lépnek, egyből mozogni kezdenek.

„Mivel elég sok ember volt rajta, a lépcső mozogni kezdett, ijesztő volt, főleg akkor tűnt veszélyesnek, amikor a korlátokba kapaszkodtak" – mondta a chilei José Miranda, aki arról is beszámolt, hogy kedden is több munkást látott dolgozni az ideiglenes tákolmányon.