Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A halállépcső világosban is ijesztő

2014.06.18. 10:52

A világbajnokságon eddig egyetlen valóban telt házas meccs volt, az Argentina–Bosznia-Hercegovinán mind a 74 738 ülőhelyet elfoglalták a FIFA szerint. A tömeg terelésével azonban befelé és kifelé is gondok vannak. 

A vasárnapi meccs után egy sokkoló videó is megjelent arról, hogy egy ideiglenes, ijesztően imbolygó lépcsőn közelítették meg a stadiont szurkolók ezrei. A leginkább építkezések állványzatához hasonlító tákolmány, egy már nappali fényben készült fotó alapján sem tűnik erős teherhordó szerkezetnek, de ha még el is bírja a rajta járó szurkolókat, a korlát egyáltalán nem biztonságos.

A helyzet azóta sem javult, kedden több szurkoló is arról számolt be, hogy a lépcsőket egyenetlen falapok helyettesítik, de már azok egy része is törött, ha rájuk lépnek, egyből mozogni kezdenek.

„Mivel elég sok ember volt rajta, a lépcső mozogni kezdett, ijesztő volt, főleg akkor tűnt veszélyesnek, amikor a korlátokba kapaszkodtak" – mondta a chilei José Miranda, aki arról is beszámolt, hogy kedden is több munkást látott dolgozni az ideiglenes tákolmányon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?