István, Vajk
19 °C
33 °C

Halálfélelem a Maracana lépcsőjén és alatta

2014.06.17. 12:41
Rozoga tákolmány remeg a szurkolók alatt a Maracana stadionban. Már akkor sikeres lesz ez a világbajnokság, ha minden szurkoló életben marad: a félkész létesítmények veszélyesek.

Eddig szerencsére nem volt nagyobb gond a brazil vb stadionjaival, a Sao Pauló-i aréna első éles tesztje jól sikerült a nyitómeccsen, Manausban sem volt probléma a túltrágyázott gyeppel, most viszont a riói Maracanánál filmeztek le valami egészen félelmeteset.

A videómegosztókra felkerült felvételen látható, hogy a stadionhoz egy rozoga átmeneti lépcső vezet fel, a szurkolók ezrei, sőt, tízezrei ezen araszoltak a vasárnapi Argentína–Bosznia-Hercegovina meccs előtt. A videó készítője szerint ez a tákolmány vezet a metrómegállótól a stadionhoz, a földalattit ugyanis szinte egyáltalán nem sikerült elkészíteni időre.

Ugyanilyen átmeneti megoldást alkalmaztak a stadion körüli lépcsőknél a BBC felvételei szerint, a korlátokra támaszkodni ott se nagyon érdemes. Ezek alapján szerencse, hogy eddig senki nem sérült meg. 

A csoportkörben a Spanyolország–Chile, Belgium–Oroszország és Ecuador–Franciaország csoportmérkőzéseket rendezik a Maracanában, de lesz itt nyolcaddöntő, negyeddöntő, és persze a döntő.