Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vb első büntetése, füttykoncerttel, de drámával

2014.06.15. 20:19

Lejátszotta a világbajnokság első pocsék meccsét Svájc és Ecuador, a 2-1-es végeredmény mégis drámával alakult ki, az aurópaiak az utolsó percében rúgták a győztes gólt. 

A játékról sokat nem lehet írni, mert nem volt, mindkét csapat teljesen elképzeléstelenül tologatta és próbálta passzolgatni a labdát, nem volt iram, nem hajtottak, mintha az egész mindegy lett volna mind a 22 pályán lévőnek.

Az első félidőből maximum a gólt lehet kiemelni, amikor egy bal oldali szabadrúgás után Enner Valencia az ötösön belülről stukkolt a kapuba. Hogy Benaglio kapus mire várt, és miért nem jött ki, rejtély.

Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány a szünetben cserélt is, Mehmedi jött be Stocker helyére, és a változtatás hamar be is jött, a játékos ugyanolyan gólt fejelt, mint Enner Valencia az első félidőben. A különbség nagyjából annyi volt, hogy a labda szögletből jött, az ecuadori kapus ugyanolyan érthetelen módon végig nézte az egészet, mint kollégája a másik oldalon.

A 70. percben Svájc azt hitte, megszerezte a vezetést, Drmic közelről talált be, de a bíró lesz miatt elvette a találatot. Nem volt az, a partjelző ugyanis elnézte, a labdát egy svájci átlépte, nem ért bele, csak egy védő, így abszolút nem lehetett lesállásról beszélni.

Utána Benaglio segítette majdnem vezetéshez Ecuadort, amikor messzire kijött a kapujából, Enner Valenciába rúgta a labdát, ami a kapu felé pattant. Védői érték el viszont előbb, és szögletre mentettek.

A hosszabbítás utolsó, harmadik percében jártunk már, amikor Antonio Valencia ment el a jobb oldalon, tökéletesen adott középre Arroyónak, aki megyekettes szinten eltologatta a helyzetet, mire átvette, és cselezni próbál, becsúszva kirúgták előle a labdát.

Sőt, olyan akció indult el, ami végigfutott a pályán, a végén Rodriguez balról középre adott, a 75.-ben beállt Seferovic tökéletesen érkezett, és az ötös sarkáról a kapuba lőtt. 20 másodperc volt még hátra a meccsből, Ecuador esélyt sem kaphatott az egyenlítésre.

A meccset a fordulatos befejezés mellett az jellemzi, hogy a hosszabbításban már fütyült a közönség, annyira rossz volt a játék.

Franciaország és Honduras van még ebben a csoportban, Benzemáéknak simán tovább kell menniük, a második helyre bármelyik csapat esélyes a maradék háromból.