Tekla
9 °C
20 °C

Messi beindította Argentínát, Bosznia belőtte első vb-gólját

2014.06.16. 02:15

Favoritként kezdett Argentína Bosznia ellen a délszláv állam történetének első futball-világbajnoki meccsén, és így is indult a mérkőzés: Kolasinac a 3. percben öngólt vétett, a beívelés szerencsétlenül a kapuba csorgott a lábáról.

A továbbiakban, a szünetig viszont nem voltak meggyőzőek az argentinok, akik közül hiányzott a cserepadon hagyott Gonzalo Higuain. A bosnyákoknak sem volt nagyobb helyzetük, de az íveléseket is nehezen takarították el a dél-amerikai védők és középpályások, ingatag volt a kétszeres világbajnok játéka. Messi sem volt az igazi, többször is könnyedén állították meg, elvették tőle a labdát.

Sabella kapitány kettőt is cserélt a szünetben, jött Higuain és Gago az észrevehetetlen Maxi Rodriguez és Campagnaro helyére. Össze is kapták magukat Messiék, de azért most sem brillíroztak.

A világ legjobbja is magához tért valamennyire, és ezt bizonyította is a 65. percben, amikor 8 év elteltével belőtte második vb-gólját: ahogy szokott, jobbról balra futva két védőn átlépett, majd ballal, halál pontosan a jobb alsóba csavart, a labda a kapufáról pattant be. Az utolsó védő vádliján nagyon picit talán megcsúszott a labda – lehet, éppen ez kellett ahhoz, hogy befelé pattanjon.

Messi egyébként vb-n 2006-ban, Szerbia ellen talált be ezelőtt először és utoljára.

A meccs eldőlt, de a bosnyákok nem adták fel, hat perccel a vége előtt a szintén csere Ibisevics megszerezte hazája első vb-gólját, ami persze saját első világbajnoki találata is: kötényben gurított a kapuba, Romero még hozzá ért a labdához, de védeni nem tudott.

A maradék időben kitámadtak a bosnyákok, akiknél végig a pályán maradt a fradis Besics, de már nem tudtak egyenlíteni. Sőt, az argentin kontrákból többször majdnem gólt kaptak, csak Messiék elszórakozták a helyzeteiket.

Összegezve, Argentína biztosan kezdett, de játéka alapján nem tűnik vb-esélyesnek. Boszniáról meg elmondható, hogy Iránnál és Nigériánál jobb, elméletileg második helyen tovább kell jutnia a csoportból.