Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Messi, Maradona, James Rodríguez

2014.06.29. 10:52

Kolumbia nagyszerű meccsen intézte el a nyolcaddöntőben Uruguayt. A 2-0-s győzelem mellett a kolumbiai válogatott végig fölényben, magabiztosan játszott és megérdemelten jutott tovább. A meccs hőse a két gólt szerző James Rodriguez, akit a meccs után az edzője, korábbi világsztárok, sőt még az ellenfél is magasztalta.

„Az álom folytatódott tovább és még nem szeretnék felébredni - mondta a vb eddigi talán legszebb gólját szerző James Rodríguez. - Jól tudjuk, hogy a házigazda brazilok ellen roppant nehéz feladat vár ránk, de egyáltalán nem érezzük a nyomást. Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi meccsek mindegyikére, meglesz a taktika, és reméljük, mindenki végrehajtja, mint tette azt ezen a meccsen is."

Carlos Valderrama, a kolumbiaiak korábbi világklasszisa annyit mondott, hogy Rodríguez olyan, mint Valderrama. „Régóta vár a csapat egy olyan egyéniségre, akit az én utódomnak lehetne nevezni. Rodríguez egészen más típusú futballista, mint én voltam, de kivételes tehetség, méltán érdemes arra, hogy a válogatott vezéregyénisége legyen. "

José Pekerman is magasztalta játékosát, de egész csapata teljesítményét nagyra értékelte. „Felesleges lenne az esélyeket feszegetni, és arról beszélni, világbajnokok lehetünk-e. A selejtezőkkel kezdtük el az utat, és a vb-n meccsről-meccsre jobban játszunk. Egy biztos, a brazilok ellen két olyan válogatott játszik majd egymással, amely játszani akarja a futballt. Tiszteljük Brazíliát, mert nagyszerű csapat és remek futballistái vannak. "

Óscar Tabarez, az uruguayiak kapitánya érthetően csalódottan beszélt a meccsről. „Előre felkészültünk, hiszen tudtuk, Kolumbia nagyszerű csapat. Bár ellenfelünk játszott az elején jobban, feljavultunk, de aztán kaptunk egy olyan gólt, amilyenre nem lehet felkészülni. Hiába mentünk előre, a kolumbiai kapusnak is voltak bravúrjai. Nincs már hátra, gratulálni kell az ellenfélnek a továbbjutáshoz. Így sem lehetünk szomorúak, hiszen olyan csoportból léptünk tovább, ahonnan Angliának és Olaszországnak sem sikerült."

Tabarez természetesen szóba hozta Rodríguezt és Suárezt is. „Mindketten kivételes egyéniségek, James Rodríguez ha így folytatja, ennek a vb-nek a sztárja lehet. Olyan sorba lehet illeszteni, ahol Messit, Maradonát, Suárezt lehet emlegetni. Azt sem kell kiemelnem, hogy Suárez is zseniális futballista. Hiánya érezhető volt, hiába próbáltuk az elmúlt napok eseményeihez pozitívan állni, ennyi jött ki belőle."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!