Huba
19 °C
33 °C

Messi? Ő más, ő a Jupiterről jött

2014.06.26. 10:23 Módosítva: 2015-05-02 06:52:14

A nigériai válogatott szövetségi kapitánya szerint a meccsen kétgólos Lionel Messi klasszisa döntötte el az Argentína ellen 3-2-re elveszített mérkőzést az F csoport zárókörében.

Argentína pontveszteség nélkül jutott tovább, Nigéria mögöttük lett második, és szintén készülhet a brazíliai torna egyenes kieséses szakaszára, a nyolcaddöntőre.

„Sok jó játékosuk van az argentinoknak, de Messi kiemelkedik közülük, ő a Jupiterről jött" - mondta Stephen Keshi nigériai kapitány. A vereség másik oka az volt, hogy a kelleténél jobban tisztelték az ellenfelet, de játékosai minden dicséretet megérdemelnek a továbbjutásért.

Az argentinoknál Alejandro Sabella szakvezető leginkább annak örült, hogy fejlődést tapasztalt csapata játékában.

„Szerkezetben is javultunk és összességében is előreléptünk. Viszont a védelemben voltak néha problémáink, ezen dolgozni fogunk, mert a kieséses szakaszban az ilyen hibák végzetesek lehetnek. A csatáraink ugyanakkor egyre jobban játszanak" - értékelt Sabella.

A meccsen két gólt szerző Messi is úgy véli, jobban játszottak mint korábban. „Olyan csapat ellen léptünk pályára, amelyik játszani akar. Azt gondolom, hogy egy jó argentin válogatottat láthattak a nézők a pályán, így kell folytatnunk tovább."

A csoport másik meccsén Irán léphetett pályára még továbbjutási reményekkel, ám gyorsan kiderült, hogy Bosznia ellen pontot sem tud szerezni. A bosnyákok 3-1-re nyertek, ezzel szépen búcsúztak első világbajnokságuktól. „Sajnálom az irániakat, ám ez a meccs számukra is nagyon fontos volt, mert felemelt fejjel akartunk elutazni Brazíliából" - mondta Safet Susic bosnyák szövetségi kapitány.

A nyolcaddöntőben Argentína Svájc, míg Nigéria Franciaország ellen lép majd pályára.