Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Maradona: Miért nem küldik Guantánamóra Suárezt?

2014.06.27. 13:10

A négy hónapos eltiltást kapó uruguayi Luis Suárezről a De Zurda című tévéműsorban rendszeresen feltűnő Diego Maradonát is megkérdezték, aki eltúlzottnak tartja a büntetést. Nem is nagyon lehetett mást várni tőle, hiszen „Veled vagyunk, Luis" feliratú pólóban ment be a stúdióba.

„Ez a döntés szégyen. Nem is értem. Kit ölt meg Suárez, hogy ilyen eltiltást kapjon? Miért nem bilincseli meg egyből a FIFA, és küldi őt Guantanamóra?" – méltatlankodott Maradona, aki maffiának nevezte a FIFA-t.

„Egy játékos egész évben azért dolgozik, hogy játszhasson a világbajnokságon. Luis 29 gólt szerzett, és egy ilyenért kirúgják a vb-ről. Hihetetlen. Emlékezzenek vissza Zidane-ra, és hogy mit csinált a 2006-os vb-döntőben. Aztán a FIFA neki adta az Aranylabdát."

A stúdióban ott volt Suárez csapattársa, a hátvéd Diego Lugano is, aki arról beszélt, hogy bűnözőként bántak az olasz Chiellinit megharapó csatárral, a rendőrök vitték el az edzőtáborból.

Suárez elveszítette egyik szponzorát


Az online szerencsejátékkal foglalkozó cég már csütörtökön jelezte, átgondolja a támogatást, majd pénteken közölte: azonnali hatállyal felbontja a Suárezzel kötött szerződést, mivel a vállalat nem tudja elfogadni a sportszerűtlen viselkedést.
A Liverpool csatára a legutóbbi, kiválóan sikerült idény után lett a 888poker nagykövete. Suárez busás bevételt hozó egyéb reklámszerződései is veszélybe kerültek, az Adidas csütörtökön jelentette be, hogy bár egyelőre nem szünteti meg a támogatói megállapodást, de a világbajnokság végéig nem használja fel a csatár arcképét reklámjaiban.