Szilárda
-4 °C
3 °C

Minden Mexikó ellen volt, már a vb elejétől

2014.06.29. 21:38

Hollandia egy 92. percben kapott tizenegyessel jutott tovább a Mexikó elleni nyolcaddöntőből, Robben esése véleményes volt, azok után, hogy a támadó többször is dobálta magát a meccsen. A mexikói szövetségi kapitánynak, Miguel Herrerának meg is volt a véleménye.

„Nagyon jól játszottunk egy ideig, aztán a csapat visszaáált, és lehetőségeket teremtettünk a hollandoknak, az égvilágon semmit nem csináltunk ebben a szakaszban. Ezen világbajnokságon mindenki Mexikó ellen volt, már az elejétől kezdve, sajnos nem sikerült elérnünk a célunkat" - mondta a szövetségi kapitány az elvesztett nyolcaddöntő után. 

Amikor arról kérdezték, miért esték ki, a portugál Proenca játékvezetőt okolta. 

„A bíró volt az oka, miatta nem jutottunk tovább. Az első gól a mi hibánk volt, de amikor a játékvezetők ilyen döntéseket hoznak, akkor nem rajtunk múlik minden. Négy meccsünk volt, ebből három találkozón a mi kárunkra tévedtek. Remélhetőleg a játékvezetői bizottság megvizsgálja az esetet, és ez a bíró hazamegy, ahogy mi". 

Herrera nem kímélte a holland Robbent sem. „Robben háromszor dobta fel magát, és senki nem szólt neki egy árva szót sem. A játékvezetőnek már az első műesésnél sárgát kellett volna adnia, akkor talán a játékos sem próbálta volna meg újra". 

Mexikó zsinórban hatodjára esett ki vb-nyolcaddöntőben. A mérkőzést 2-1-re nyerő hollandok a Costa Rica-Görögország győztesével találkoznak a nyolcban. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!