Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A lábamra jött, de edzek, mint az őrült

2014.06.26. 22:00

Thomas Müller az Amerika Egyesült Államoknak is betalált, így a 24 éves német csatár már négygólos a brazil vb-n, és összesen kilenc világbajnoki gólnál jár, amivel Diego Maradonát is leelőzte.

Ha ilyen ütemben termeli a gólokat, akkor igaza lesz Gerd Müllernek, a németek korábbi rekorderének, hogy a Bayern-csatár minden rekordot meg fog dönteni. Mivel ilyen fiatal, két-három világbajnokságon még részt vehet, és simán leelőzheti a most éllen álló Miroslav Klosét és a brazil Ronaldót, akik összesen 15 gólig jutottak.

„Végre most már tényleg szép gólt rúgtam. Nagyon jól jött a lábamra, igaz, mást se csinálok, mint egész nap edzek, mint egy őrült" – mondta Müller.

Müller a brazil vb-n is a góllövőlista élére került, de rajta kívül az argentin Lionel Messi és a brazil Neymar is négygólos.

„Mi uraltuk a játékot, megérdemeltük a győzelmet. Szervezettek voltunk, és a végéig esélyt sem adtunk. Elöl azonban az utolsó passzainkon még javítanunk kell, és akkor több lehetőségünk lesz, és több gólt rúghatunk" – értékel Joachim Löw német szövetségi kapitány a mérkőzés után.