Valter
16 °C
31 °C

Nagyokat rúgnak a bánkódó Gerrardba

2014.06.20. 10:45

Az angol válogatott és a Liverpool csapatkapitányának, Steven Gerrardnak ritka szerencsétlenül jöttek ki az elmúlt hetek, klubjában és a nemzeti csapatban is döntő meccsen hibázott. 

Az Uruguay elleni vb-csoportmeccs hajrájában belecsúsztatott egy előrelőtt labdába, klubtársa, az uruguayi Luis Suarez pedig pont így került helyzetbe, be is vágta éles szögből. A rutinos középpályásnak nem nagyon volt más választása, játékba kellett avatkoznia, valószínűleg arra is számított, hogy védői majd megoldják hátul a dolgot. A gól után több csapattárs is igyekezett vigasztalni Gerrardot.

Az angolok végül 2-1-re kikaptak, twitteren több angol drukker is a csapatkapitányt támadta, volt, aki azon ironizált, hogy az angol bajnoki címet és Anglia világbajnoki esélyeit is elintézte. Más szerint az első gólban is alaposan benne volt, ha rendesen elvégzi a feladatát, akkor Cavani nem tud megindulni a szélen, és gólpasszt adni. Erre egyébként a Guardian és a Goal.com is felhívta a figyelmet elemzésében, előbbi arra a konklúzióra jutott, a játékos útja végére ért. 

Április végén a Liverpool hazai pályán játszott sorsdöntő mérkőzést a Chelsea-vel, akkor még mindkét klub versenyben volt a bajnoki címért. Az első félidő végén a félpályánál csúszott el, elvesztette a labdát, Demba Ba pedig kihasználta ezt, és gólt szerzett, a Liverpool 2-0-ra kapott ki. 

Nem egyedül ezen a mérkőzésen ment el a bajnokságuk, a következő héten a Crystal Palace-szal is ikszeltek, de ez volt a fordulópont.

Gerrardot csütörtök este klubtársa, a csoportmeccsen két gólt szerző Suarez is próbálta vigasztalni azok után, hogy gyakorlatilag gólpasszt kapott tőle.

Az angol csapatkapitány is beszélt a történtekről. „Megpróbáltam beleérni a labdába, de nem sikerült jól a mozdulat, ezért pedig meg kellett fizetnem" - mondta Gerrard. Roy Hodgson szövetségi kapitány szerencsétlennek nevezte a történteket.