Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

2 védő, 1 csatár, 1 kapus KO: bajban a portugálok

2014.06.17. 13:38

Nem elég, hogy a portugál válogatott 4-0-s vereséggel kezdett a németek ellen, Paulo Bento szövetségi kapitánynak azzal is gondjai lesznek, hogyan rakja össze a kezdőt a következő meccsre.

Pepe piros lapja miatt biztosan nem játszhat, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a védelemben egy másik hiányzó is lesz, Coentrao, akit le kellett cserélni. Sprint közben az ágyékához kapott, nem tudta folytatni a játékot, konkrétan megszakították egy kissé hosszú passzal.. „Attól tartok, hogy számomra vége a világbajnokságnak, biztos vagyok benne, hogy súlyos a sérülésem. Ez karrierem egyik legszomorúbb napja" - nyilatkozta a Real Madrid védője hétfő éjjel. 

Hátulról még egy ember hiányozhat az Egyesült Államok elleni mérkőzésről, Rui Patricio kapusnak ugyanis szintén panaszai vannak, a combja fáj. Ő azért nem olyan nagy veszteség, két gólban is jócskán benne volt. Ráadásul mögötte legalább van megbízható csere, az első meccset látva a sevillás Betóval talán jobban is járnak.

A támadó Hugo Almeidát már a 28. percben le kellett cserélni a hétfői találkozón, a portugál Abola úgy tudja, tíz napra is kieshet a csatár, így az is kétséges, hogy játszik-e még a világbajnokságon.

Hugo Almeida is kidőlt
Hugo Almeida is kidőlt

Van azért jó hír is, a szövetségi kapitány szerint Cristiano Ronaldónak már nincsenek panaszai, egyre jobban érzi magát, igaz a németek ellen a realos sem tudott csodát tenni, az első percek kivételével észrevehetetlen volt.

A portugáloknak mindenképp nyerniük kellene az Egyesült Államok ellen vasárnap éjfélkor, kicsit szerencséjük is, hogy egy hétig nem játszanak. Az amerikaiak megnyerték első meccsüket Ghána ellen, így már ők is hárompontosak a csoportban.