Emília
18 °C
26 °C

Neymar a brazil Messi

2014.06.24. 07:29

Brazília az utolsó csoportmeccsén 4-1-re verte Kamerunt, ezzel megnyerte az A csoportot is. A négyből két gólt Neymar szerezte, aki összesen négy góljával már a góllövőlistát is vezeti. A brazilok szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari nem is dicsérhetett mást.

„Brazília annyira függ Neymartól, mint Argentína Messitől. Az ilyen különleges játékosok jelenthetik a különbséget csapataiknak. Neymar olyan hivatkozási pont Brazíliában, mint Messi Argentínában" – nyilatkozta Scolari.

Brazília a legjobb tizenhat között a B csoport másodikjával, Chilével fog meccselni. „Sokan azt gondolták, Chile nem jut tovább a csoportból, de én nem vagyok meglepve. Minőségi játékot képviselnek. Ha egy kis esélyem lett volna választani ellenfelet, akkor másikat jelöltem volna ki magunknak. Jobban szerettem volna nem találkozni Chilével. Mindig nagyon nehéz dél-amerikai ellenféllel játszani. Chile egyének szintjén is nagyon jó, ugyanakkor nagyon szervezett" – mondta a kapitány.

A brazil edző szerint csapata megint lépett egy szintet, jobban játszott, mint Horvátország vagy Mexikó ellen, még ha az első félidőben nem is működött rendesen a védelem. Kamerun meglepte őket néhányszor. Scolari szerint a támadásokkal nem volt gond, még hét-nyolc gólt rúghattak volna.