Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Irán lesz 2013 Észak-Koreája

2014.06.16. 17:02 Módosítva: 2015-05-03 00:05:41

A friss Afrika Kupa-győztesként érkezik a vb-re, ennek ellenére szinte mindenki Ghánát vagy Elefántcsontpartot emlegeti a legjobb afrikai csapatként - a mi rangsorunkban még Kamerun is megelőzte őket.

Stephen Keshi most bizonyítaná, hogy nem véletlen lettek a kontinens legjobbjai, és akár még javítanának is az eddigi legjobb vb-eredményükön, amikor 1994-ben és 1998-ban is a legjobb 16 közé jutottak. Irán még nem úszott meg kapott gól nélkül meccset vb-n, igaz, Nigéria sem áll túl jól, ők ugyanis 8 mérkőzés óta nyeretlenek a világbajnokságokon.

Carlos Quierzo irányítása alatt viszont nagyon mélyen és nagyon határozottan védekeznek, általában 7-8 emberrel, vagyis nagyjából akkora élmény lesz a játékukat nézni, mint 2010-ben a fél országgal védekező Észak-Koreát, akik a jóval erősebb brazilokat is képesek voltak 55 percig feltartóztatni.

Nigéria nincs remek formában, az Afrika Kupa óta egy meccset sem nyertek, idén nincs igazi sztárjuk sem a keretben, a legjobb csatáruk, Emmanuel Emenike pedig tavaly októberben lőtt utoljára gólt válogatott meccsen, így akár az idei vb első 0-0-s meccse is lehet ebből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?